Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Camilla (21) ante ikke at hun var gravid - fikk tidenes julegave

- Jeg fikk sjokk da legen sa at fødselen var igang.

ÅRETS JULEGAVE: - Han er uten tvil årets beste julegave, og kanskje den beste gaven jeg vil få i livet, sier Camilla Mauseth (21). Foto: Privat
ÅRETS JULEGAVE: - Han er uten tvil årets beste julegave, og kanskje den beste gaven jeg vil få i livet, sier Camilla Mauseth (21). Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I jula hadde 21 år gamle Camilla Mauseth fra Veblungsnes i Møre og Romsdal tenkt å slappe av med familien og ha det moro med venner - men på tirsdag ble planene brått endret da hun, uten å vite at hun var gravid, fødte en velskapt liten gutt.

- Det er sånt du bare ser på tv. Jeg fikk jo sjokk. Det startet med at jeg fikk magesmerter rundt klokka 14 på tirsdag. Det føltes ut som vanlige mensensmerter, men ble etterhvert bare verre og verre, forteller Camilla til Dagbladet.

Da moren kom hjem fra jobb klokka 17 var smertene så store at de reiste sammen til legen. Legen lyttet på magen til Camilla og konstantere at det var et lite hjerte som banket der inne, og at fødselen var igang.

- Jeg fikk panikk og begynte å skrike til mamma at dette vil jeg ikke. Jeg ble sendt med ferja til sykehus, og da vi kom fram i 19.30-tida hadde jeg seks centimeter åpning, forteller Camilla.

- Han var så fin Da de kom fram til sykehuset rakk ikke Camilla å tenke stort mer på sjokket og hva som foregikk rundt henne - klokka 22.17 kom den lille gutten, som ikke har fått noe navn enda, til verden.

Gutten veide 3430 gram og var 50 centimeter lang, forteller den slitne, men lykkelige moren.

- Når jeg fikk ham i armene mine ble det helt annerledes, morsinstinktet slo inn med en gang. Han var så fin.

Nå, fire dager etter fødselen koser de to seg sammen hjemme i huset i Veblungsnes, hvor Camilla bor sammen med moren og faren. Også venner og familie er glade etter den overraskende fødselen, som først ble omtalt i Romsdals Budstikke.

Nye planer Da det første sjokket hadde gitt seg gikk det opp for Camilla at hun verken hadde klær eller annet utstyr til den lille gutten. Heldigvis får hun god støtte fra foreldrene, som hun bor sammen med, og venner.

- Mamma har vært ute og handlet mye, og jeg har fått låne veldig mye av folk jeg kjenner. Jeg har fått veldig mye støtte og har det veldig koselig nå, selv om jeg er litt sliten etter fødselen, sier den nybakte moren, som til daglig jobber i en dagligvarebutikk i nærheten.

Etter fødselen har 21-åringen blitt nødt til å omstille seg på mange måter. Hun innser at noen av framtidsplanene hennes må endres på, men ser lyst på framtida sammen med sønnen.

- Jeg trives godt i jobben min, og håper på å en dag kanskje bli butikkleder der.

Årets julegave Etter fødselen har Camilla fått mange spørsmål om hun ikke merket noe som helst i løpet av de ni månedene hun var gravid som fikk henne til å stusse.

Hun forteller at hun har lagt på seg litt, men trodde det var fordi hun hadde spist litt mer usunt enn hun pleier.

- Når jeg tenker tilbake på de månedene nå, så er det eneste jeg kan komme på at jeg hadde hovne føtter. Jeg har følt meg helt fin hele tiden, og ikke vært noe dårlig, forteller hun.

Og selv om å få en liten sønn en uke før jul ikke var helt som 21-åringen hadde planlagt, ser hun fram til en litt annerledes jul i år.

- Han er uten tvil den beste julegaven jeg kunne få, kanskje til og med den beste gaven jeg vil få i livet, sier Camilla.

LITEN GUTT: Den lille gutten har ennå ikke fått noe navn, men venner og familie har hjulpet til med å handle inn alt som trengs for å ta vare på ham. Foto: Privat
LITEN GUTT: Den lille gutten har ennå ikke fått noe navn, men venner og familie har hjulpet til med å handle inn alt som trengs for å ta vare på ham. Foto: Privat Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!