Camilla kan aldri bli dronning

Eks-Erkebiskopen av York diskvalifiserer kona til prins Charles.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Camilla Parker Bowles forhold til prins Charles har vært kontroversielt i årevis i England. Men da de etter ti års kamp endelig fikk lov til å gifte seg, trodde de fleste at kontroversene var over.

Inntil den tidligere erkebiskopen av York, Lord Hope of Thornes, fortalte The Times at Camilla aldri blir dronning av Storbritannia.

Det vil si, han gjorde det klart at ekteskapet mellom Charles og Camilla er uakseptabelt for kirken. Og fordi Charles blir kirkens overhode når han overtar tronen, var Lord Hope det største hinderet for ekteskapet mens han satt som erkebiskop.

Ukomfortabel med Charles

Lord Hope og prins Charles representerte Storbritannia i pave Johannes Paul II\'s begravelse i Vatikanet dagen før bryllupet mellom Camilla og Charles sto. Overfor The Times setter Lord Hope de to begivenhetene opp mot hverandre.

- Det var fint å observere at prinsen av Wales i løpet av 24 timer gikk fra den intenst religiøse feiringen av pavens død i Roma, til den intenst sosiale velsignelsen av ekteskapet sitt. De forskjellige livssynene i de to kristne seremoniene var slående, og jeg var ekstremt ukomfortabel med det, sier han.

En nær venn av lorden forteller avisa at han er bekymret for Camillas rolle når Charles en gang tar over tronen. Fordi Charles da, i en av de helligste seremoniene i den anglikanske kirken, blir utnevnt til kirkens overhode, og dermed velsignes hans kone i den samme seremonien.

Flere motstandere

- Han mener at dersom det ikke skjer radikale endringer i de århundregamle tradisjonene, kan ikke Camilla bli dronning, sier den anonyme kilden til The Times.

Ifølge avisa har hoffet gjort om tittelen Parker Bowles har nå, for å unngå sammenligninger med prinsesse Diana. Samtidig har det engelske kongehuset holdt muligheten åpen for at Camilla kan bli dronning. Om opinionen og statsministeren åpner for det når det er aktuelt.

Men Charles og Camilla møter motstand fra andre mektige personer. Heller ikke erkebiskopen av Canterbury ønsker Camilla som dronning.

- Han er ikke noen stor fan av prinsen av Wales. Bryllupet fornærmet ham, og det er synd fordi prinsen av Wales kunne hatt bruk for en støttespiller som ham, sier en kilde nært erkebiskopen.

IKKE BLANT LIKEMENN: Camilla Parker Bowles kan ifølge Lord Hope aldri bli kronet som Storbritannias dronning.