-  Camilla må få trygg mat

Camilla (8) var det første E.coli-offeret. Den venstre nyren hennes er ødelagt, og hun overlever ikke ett tilfelle til.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nå forlanger mamma Rita Lie å vite at hun kjøper smittefri mat til datteren.

-  Jenta mi stoler på meg. Det må hun kunne gjøre. Derfor er jeg nødt til å være 100 prosent sikker på at den maten jeg kjøper ikke inneholder den dødelige bakterien, sier Rita Lie fra Tønsberg.

Camilla ble smittet allerede 1. desember i fjor. Mor til Rita mener derfor at Mattilsynet har hatt svært lang tid på å finne ut hvor smitten kommer fra, og er fortvilet over at kaoset bare blir mer og mer komplett.

Tåler ikke mer

Camilla Kværner Lie ble innlagt på Rikshospitalet da det ble klart at den mystiske sykdommen hennes var svært alvorlig. Nyrespesialistene konstaterte etter hvert at det var E.coli Camilla hadde fått, og etter fire dialysebehandlinger fikk hun i gang urinen igjen. Men helt frisk har hun ikke blitt.

-  Den venstre nyren til Camilla fungerer ikke skikkelig, og det kan hun måtte leve med resten av livet. Spørsmålet blir om hun kan unngå kronisk nyresvikt. Det eneste som er helt sikkert, er at hun ikke tåler et nytt E.coli-tilfelle, sukker Lie.

Hun ble derfor svært oppgitt da Mattilsynet kunne melde om enda ett spor i går. Sogndal-mistanken har moren ikke mye tro på.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer