-  Camilla må få trygg mat

Camilla (8) var det første E.coli-offeret. Den venstre nyren hennes er ødelagt, og hun overlever ikke ett tilfelle til.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå forlanger mamma Rita Lie å vite at hun kjøper smittefri mat til datteren.

-  Jenta mi stoler på meg. Det må hun kunne gjøre. Derfor er jeg nødt til å være 100 prosent sikker på at den maten jeg kjøper ikke inneholder den dødelige bakterien, sier Rita Lie fra Tønsberg.

Camilla ble smittet allerede 1. desember i fjor. Mor til Rita mener derfor at Mattilsynet har hatt svært lang tid på å finne ut hvor smitten kommer fra, og er fortvilet over at kaoset bare blir mer og mer komplett.

Tåler ikke mer

Camilla Kværner Lie ble innlagt på Rikshospitalet da det ble klart at den mystiske sykdommen hennes var svært alvorlig. Nyrespesialistene konstaterte etter hvert at det var E.coli Camilla hadde fått, og etter fire dialysebehandlinger fikk hun i gang urinen igjen. Men helt frisk har hun ikke blitt.

-  Den venstre nyren til Camilla fungerer ikke skikkelig, og det kan hun måtte leve med resten av livet. Spørsmålet blir om hun kan unngå kronisk nyresvikt. Det eneste som er helt sikkert, er at hun ikke tåler et nytt E.coli-tilfelle, sukker Lie.

Hun ble derfor svært oppgitt da Mattilsynet kunne melde om enda ett spor i går. Sogndal-mistanken har moren ikke mye tro på.

Har mistet troen

-  Camilla må få trygg mat

-  Camilla liker ikke spekemat, og har ikke spist det. Nå skyter Mattilsynet i blinde. Jeg har gått og skult på kjøttdeigen i disken, og har ikke turt å ta i den. Og nå er det spekemat fra et helt annet sted? Hva får dem til å være så sikre på at det er Gilde? Jeg tror det er på tide at de begynner å se på andre selskap også, raser Lie, som føler med alle foreldrene som nå bekymrer seg for maten de serverer barna sine:

-  Det er helt utrolig at Mattilsynet snart fire måneder etter første tilfelle ennå ikke kan si hvor bakteriene kommer fra.

Hun har mistet troen på at Mattilsynet vil finne den egentlige smittekilden.

-  Jeg minner om at vi er i Norge i 2006, og må være redde for å kjøpe vanlig mat på butikken, påpeker hun.

KAMP: Her kjemper Camilla Kværner Lie (8) for livet på Rikshospitalet mens mamma Rita Lie passer på. Camilla tåler ikke et nytt E.coli-tilfelle, og derfor forlanger nå moren at hun nå kan vite at maten hun serverer datteren, er trygg.