- Camilla ville ta taxi

Venninne hevder 18-åringen ikke ville sitte på med beruset kjæreste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Camilla Kristine Birkeland Skullerud (18), som døde i den voldsomme bilulykken på Bygdøy 3. mai, ville egentlig ikke sitte på med sin berusede 20-årige kjæreste på den skjebnesvangre turen, hevder ei venninne av henne overfor VG i dag.

- Camilla fortalte at hun ikke hadde lyst til å sitte på og heller ville ta taxi, men at kjæresten hadde lyst til å kjøre bil, forteller Henriette Haanes til avisa.

- Ansvarsløst

Venninna snakket med Camilla på Aker Brygge like før bilturen.

- Det var helt ansvarsløst av ham å kjøre bil i den tilstanden, sier hun om sjåføren.

Alle de tre i bilen - Camilla, søsteren Martine Elise (16) og den 20-årige kjæresten - omkom da 20-åringens kraftige Audi TT kjørte av veien i stor fart og traff et tre ved Kongsgården.

I går ble ryktene om at sjåføren - en kjent aktør i racermiljøet - var beruset på kjøreturen fra Aker Brygge til Bygdøy, bekreftet av politiet, som opplyste at han hadde 1,9 promille alkohol i blodet.

Politiet er av oppfatningen at promillen, kombinert med den høye farten, anslagsvis 120 km/t, var årsaken til ulykken.

ALLE I BILEN DØDE: Camilla Kristine Birkeland Skullerud (18), søsteren Martine Elise Birkeland Skullerud og Camillas 20-årige kjæreste omkom da bilen, som ble ført av 20-åringen, traff et tre i høy hastighet ved Kongsgården på Bygdøy 3. mai. Foto: ADRIAN ØHRN JOHANSEN
ALLE I BILEN DØDE: Camilla Kristine Birkeland Skullerud (18), søsteren Martine Elise Birkeland Skullerud og Camillas 20-årige kjæreste omkom da bilen, som ble ført av 20-åringen, traff et tre i høy hastighet ved Kongsgården på Bygdøy 3. mai. Foto: ADRIAN ØHRN JOHANSEN Vis mer

Lettet

Dagbladet.no har helt siden ulykkesdagen mottatt en mengde tips om at 20-åringen kjørte med promille på den skjebnesvangre turen, og de samme ryktene har svirret i søstrenes lokalmiljø på Bygdøy. Disse opplysningene viser seg nå altså å stemme.

- Det føles godt å få det bekreftet. Jeg har visst det fra dag én at det var promille inne i bildet, og jeg har visst at det ville komme for en dag, sa Camillas ekskjæreste Philip George Aarskog (23) til Dagbladet.no i går. 

I går opplyste professor Jørg Mørland ved Rettstoksikologisk instiutt at sju av ti sjåfører i ulykker av Bygdøy-typen er påvirket av rusmidler.

- En fersk studie viser at risikoen for å forårsake en alvorlig ulykke øker 18-20 ganger ved en promille på 1,9, uttalte han til Dagbladet.no.

Mistet lappen

For to år siden ble den avdøde 20-årige sjåføren dømt for uaktsom kjøring og mistet førerkortet i et år etter at han kjørte av veien i beruset tilstand ved Arendal. Også den gang hadde han passasjerer, som ble lettere skadd.

20-åringens racertrener håper man kan dra lærdom av ulykken.

- Camilla ville ta taxi

- Ellers blir det helt meningsløst, sa treneren til Dagbladet.no i går.

Philip George Aarskog stiller seg bak dette budskapet.

- Jeg håper dette kan føre til en holdningsendring, at folk får opp øynene, sa 23-åringen til Dagbladet.no.

OMKOM: Camilla Kristine Birkeland Skullerud (18) omkom i den voldsomme bilulykken på Bygdøy 3. mai. Kjæresten hennes, som hadde en promille på 1,9, førte bilen.
FULLSATT KIRKE: Den tragiske ulykken har satt dype spor i lokalmiljøet på Bygdøy. Her fra de omkomne søstres begravelse 15. mai.