Camillas familie ordner alt selv

Midt i det tunge sorgarbeidet er Astrup-familien fullt opptatt med å planlegge Arne Næss' begravelse. Det er en stor og svært krevende oppgave.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Blant annet må de holde kontakten med hans utrolig mange venner i alle verdenshjørner. Trolig blir det en privat begravelse av dimensjoner vi aldri har sett maken til i Norge.

Advokat Erling Lind bekrefter at den ressurssterke familien selv vil ha regien for programmet i de tunge dagene som kommer. Lind, som er bedt om å være familiens kontaktperson, overfor media sier til Dagbladet at de ikke kommer til å offentliggjøre noen liste over begravelsesfølge.

Flere alternativer

Osloadvokaten kjente Arne Næss godt, og også barna hans fra tidligere ekteskap:

- Ja, jeg kjenner dem alle sammen. Ingen av dem har lyst til å kommentere farens død nå. De er naturlig nok sterkt preget av det som har skjedd, sier Lind til Dagbladet.

Det er fortsatt uklart hvor bisettelsen vil bli holdt, og når det vil skje. Familien vurderer flere alternativer. Ris kirke er en av de aktuelle stedene, bekrefter Lind. Men han legger til at de må ta høyde for at Arne Næss hadde svært mange gode venner, og at det må være plass til de som vil komme.

- Det må være en kirke som har den kapasiteten man tror er nødvendig. Det tar noen dager å områ seg. Vi arbeider med å arrangere bisettelsen, og dato er ikke endelig fastsatt, sier Erling Lind.

Everest til Hollywood

Arne Næss hadde venner innenfor så mange områder. Både i inn- og utland. I hans omgangskrets var kjente mennesker fra film- og kulturverdenen, idrettsfolk på toppnivå, og han var omgitt av kjente forretningspersoner.

Ingen vet hvor mange av hans venner som vil komme. Hans eventyrlige liv strekker seg fra Mount Everest til Hollywood.

Til og med da prinsesse Diana ble bisatt i Westminster Abbey i 1997, var han på plass og delte sorgen sammen med sin daværende kone Diana Ross.

- Det var umulig ikke å bli revet med, sa Næss etterpå.

Han trakk fram Elton Johns oppreden som noe av det sterkeste, og de to skal ha vært venner.

Arne Næss jr. var også en nær venn av Ingrid Bergman til hun døde i 1982.

I 1996 var Arne Næss jr. og popstjernedatteren Leona på fisketur i Norge sammen med gitarhelten Eric Clapton og hans datter.

Næss hadde også god kontakt med internasjonale finanstopper, blant annet Wall Street-toppen William Donaldson.

Under og etter Nobel-middagen før jul var han sammen med skuespillerparet Michael Douglas og Catherine Zeta-Jones.

VENN: Stevie Wonder
VENN: Diana Ross
VENNER: Catherine Zeta-Jones og Michael Douglas
VENN: Elton John