Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Camillas motaksjon runder ti millioner kroner: -Helt vilt!

Facebook-aksjonen som var ment som et motsvar til støtteaksjonen til justisminister Sylvi Listhaug har nå rundet ti millioner. - Helt vilt, sier Camilla Ahamath.

RUNDER TI MILLIONER: Camilla Ahamath står bak innsamlingsaksjonen som var ment som et motsvar til støtteaksjonen til justisminister Sylvi Listhaug. I kveld har aksjonen rundet ti millioner kroner. Foto: Privat
RUNDER TI MILLIONER: Camilla Ahamath står bak innsamlingsaksjonen som var ment som et motsvar til støtteaksjonen til justisminister Sylvi Listhaug. I kveld har aksjonen rundet ti millioner kroner. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OPPDATERING: Natt til mandag rundet aksjonen 11 millioner kroner.

For noen dager siden leste Camilla om blomstene folk sendte til Sylvi Listhaug, og hvem som sto bak denne aksjonen.

- Jeg lette etter positivitet og håp på Facebook, og da leste jeg om Sjur Almskår, som oppfordret folk til å gi penger til Leger Uten Grenser. Jeg opprettet så en innsamlingsaksjon, som tok helt av, sier Ahamath til Dagbladet.

- Det er helt vilt. Jeg hadde aldri trodd at det skulle bli så stort. Dette viser at jeg har truffet en nerve, sier hun.

Selv om innsamlingsaksjonen nå har rundet ti millioner kroner, virker donasjonene ikke å ta slutt med det første.

- Det ruller veldig fort nå, mye fortere enn i går kveld.

Hun forteller at det nye målet for aksjonen nå er å runde 15 millioner kroner. Til nå har over 50 000 mennesker gitt et bidrag på aksjonens Facebook-side.

- Denne aksjonen traff en nerve som folk hadde behov for. Norges grunnfjell handler om kjærlighet, og ikke det hatet vi har sett i det siste, sier hun.

- Utrolig glade

President i Leger Uten Grenser, Karine Nordstrand, sier at hun er utrolig glad for støtten, og at pengene vil gå til arbeidet organisasjonen gjør i over 70 land.

- Det er kjempemasse. Vi er utrolig glade for støtten, og vi oppfatter aksjonen først og fremst som en støtte til de humanitære verdiene vi står for, sa Nordstrand til NTB da innsamlingen rundet åtte millioner tidligere søndag.

Nordstrand understreker overfor NTB at organisasjonen er politisk nøytral, og ønsker ikke å kommentere situasjonen rundt Listhaug:

- Vi er ikke interessert i å bli dratt inn i en partipolitisk debatt, men er veldig glade for å motta så mye støtte. Pengene kommer ikke fra noe politisk parti, men privatpersoner, sier presidenten.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!