Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Campbell går av

Tony Blairs omstridte kommunikasjonsdirektør Alastair Campbell (46) går av.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette kunngjorde Downing Street i ettermiddag, dagen etter at Blair vitnet for komiteen som gransker selvmordet til våpenekspert og regjeringsrådgiver David Kelly.

- Det har vært et stort privilegium å jobbe så tett opp mot en jeg tror historien vil se på som en stor statsminister, sa Campbell i sin avskjedstale, ifølge BBC Online.

Tony Blairs omstridte pressesjef Alastair Campbell (46) innrømte tidligere i sommer å ha fusket med rapporten om Iraks påståtte masseødeleggelsesvåpen.

For statsminister Tony Blair kommer ikke Campbells avgang som noe sjokk.

- Jeg har visst om at Campbell har ønsket å fratre sin stilling en god stund nå. Jeg ønsker ham suksess videre. Han var, er og vil fortsatt være en god venn, sier statsminister Blair i en pressemelding.

Det er ikke bestemt når Campbell forlater sin stilling, ei heller hvem som tar over, men avgjørelsen om at han skulle gå av i sommer, skal være tatt allerede 7. april.

Campbell begynte å jobbe for statsminister Blair i 1994. Han regnes som en av regjeringens viktigste rådgivere, og hadde blant annet en sentral rolle i informasjonsarbeidet forut for krigen i Irak.

GÅR AV: Tony Blairs medierådgiver gjennom 9 år fratrer sin stilling. Foto: REUTERS/SCANPIX