Camper på isbre

De kvinnlige eventyrerne Arnesen og Bancroft sitter på en isbre i påvente av bedre vær.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Redningen av Liv Arnesen (47) og Ann Bancroft (45) har blitt forsinket på grunn av dårlig vær.

Vindstille

De to kvinnene ble sist søndag første kvinner som har gått på ski over Antarktis, med en strabasiøs tur på 3.700 kilometer bak seg. Nå har de tilbrakt sin andre natt på en isbre, sammen med pilotene som kom for å hente dem ut av isødet. En storm tvang imidlertid flyet til å holde bakken, og kvinnene og deres redningsmenn til å holde teltet, melder nyhetsbyrået Associated Press.

Arnesen og Bancrofts opprinnelige plan var å gå på ski og paraseile de resterende 756 kilometerene til McMurdo Station, hvor de skulle hoppe på en båt. Men etter flere dager uten vind, besluttet de tirsdag å tilkalle flyet for å komme seg videre.

Så kom vinden

Men elendig vær forsinket flyet til fredag. Da flyet endelig kom for å hente Arnesen og Bancroft, var den savnede vinden tiltatt i området. Vinden var blitt så kraftig, at eventyrerne og deres to redningspiloter campet for natten, med håp om lette lørdag morgen.

De våknet imidlertid opp til like stormfullt vær, som skulle vise seg å vare resten av dagen og umuliggjøre avgang. Hartwell, presidenten i yourexpidition.com, mener gruppen kun har tre eller fire dager på seg før den Antarktiske vinteren er over dem med frossen sjø og lite dagslys.

Ikke bekymret

Hartwell hevder at ingen ennå er bekymret, men sier at utfordringen nå ligger i å finne den tryggeste veien ut.