Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Campingvogn blåste av veien

Det er store kontraster fra finværet i sør til uværet i nord.

BLÅSTE AV VEIEN: Det er lite igjen av campingvogna som blåste av veien i Kåfjord lørdag ettermiddag. Foto: Politiet i Finnmark
BLÅSTE AV VEIEN: Det er lite igjen av campingvogna som blåste av veien i Kåfjord lørdag ettermiddag. Foto: Politiet i Finnmark Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens hele Sør-Norge har badet i sol og varme i dag, er det snø, regn og storm i Finnmark.

I Finnmark har det i dag vært full storm med vindstyrke 30 meter per sekund. Verst har det vært på Porsangerhalvøya, for der har politiet fått meldinger om en rekke hendelser som følge av været.

Intet mindre har tre husvogner blåst av veien i Finnmark i dag.

- Ved Honningsvåg fikk vi melding om en bobil som har fikk på siden på en parkeringsplass, og en campingvogn blåste avveien på sørsida av Nordkapptunnelen. I tillegg blåste en campingvogn av veien i Kåfjord, sier Gunnar Øvergård, operasjonsleder i Finnmark politidistrikt, til Dagbladet.

I tillegg har flere telefonstolper falt enkelte steder, og et tak på et lite uthus i Honningsvåg blåste bort.

- Det har vært en del materielle skader på grunn av vinden. Vi har ikke fått inn melding om personskader, sier Øvergård, som forteller at vinden skal løye utover kvelden.

Politiet gikk tidligere i dag ut med en anbefaling om å ikke kjøre bil på E69 til Nordkappplatået på grunn av vinden. Anbefalingen gjelder fortsatt.

- De som kjører med campingvogn bør være oppmerksomme. Det kan lønne seg å vente til vinden har avtatt litt, sier operasjonslederen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media