- Campingvogn er ikke tilfredsstillende husvære

Leder i Jussformidlingen mener det er lovbrudd å la en mann bo i en campingvogn vinterstid.

DYR OVERNATTING: Froland kommune betaler 3000 kroner i døgnet for at en mann fra Froland skal få bo i en denne campingvognen utenfor Natthjemmet i Arendal. Men Natthjemmet ser ikke noe til disse pengene selv om de gir mannen middag hver dag, ifølge ansatt Trine Furuvald. Foto: Erik Holand, Agderposten
DYR OVERNATTING: Froland kommune betaler 3000 kroner i døgnet for at en mann fra Froland skal få bo i en denne campingvognen utenfor Natthjemmet i Arendal. Men Natthjemmet ser ikke noe til disse pengene selv om de gir mannen middag hver dag, ifølge ansatt Trine Furuvald. Foto: Erik Holand, Agderposten Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no) I en campingsvogn utenfor Natthjemmet i Arendal kommune har en Frolands-mann bodd i omkring fem måneder.

Arendal kommune har hittil mottatt 450 000 kroner fra Froland kommune som betaling for disse månedene, hvilket tilsvarer 3000 kroner i døgnet.

Strider mot lovenBengt Waldow, jurist og daglig leder på Jussformidlingen, reagerer sterkt på at Froland og Arendal kommune i samarbeid har plassert mannen i en campingvogn.- For det første så er ikke campingvogn tilfredsstillende husvære, i hvert fall ikke på vinterstid ifølge lov om sosiale tjeneste paragraf  4-5, sier Waldow til Dagbladet.- For det andre er det ikke seriøst av rådmannen i Arendal å gjøre et stort poeng ut av at mannen som bor i campingvognen ikke selv har klaget på dette. De som trenger midlertidig bolig er gjerne de dårligste til å si i fra, påpeker Waldow.

- Mannen bør klageHan mener mannen i campingvognen bør klage på at han har måttet bo der i fem måneder.

- Kommunen er ansvarlig for å finne bovære til mannen. Han bør absolutt klage, og skulle han ikke få medhold kan han saksøke kommunen - dette er et typisk eksempel på en typer saker Jussformidlingen jobber med, sier Waldow.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer