Canada donerer ebola-vaksine til WHO

Vil bidra med mellom 800 og 1.000 doser eksperimentell vaksine.

INTERNASJONAL KRISE: Den dødelige virussykdommen ebola har de siste ukene krevd over 1.000 menneskeliv i Vest-Afrika. Foto: Reuters / NTB scanpix
INTERNASJONAL KRISE: Den dødelige virussykdommen ebola har de siste ukene krevd over 1.000 menneskeliv i Vest-Afrika. Foto: Reuters / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Canada vil bidra med mellom 800 og 1.000 doser eksperimentell vaksine til bruk mot den dødelige virussykdommen ebola i Vest-Afrika, opplyser helseminister Rona Ambrose.

Vaksinen er utviklet av et statlig laboratorium i Canada, men det er uklart hvor mange doser som er produsert.

Ifølge en talsmann for helsemyndighetene i landet vil det ta mellom fire og seks måneder å produsere flere doser av vaksinen, som ennå ikke er skikkelig utprøvd.

Eksperimentell Verdens helseorganisasjon (WHO) åpnet tirsdag for å ta i bruk eksperimentell vaksine i kampen mot ebola, som de siste ukene har tatt over 1.000 menneskeliv i Vest-Afrika.

- Vår regjering er fast besluttet på å gjøre alt vi kan for å støtte våre internasjonale partnere, blant annet ved å bidra med personell, finansiering og tilgang til vår eksperimentelle vaksine, sier Canadas helseminister Rona Ambrose.

Vaksinen det er snakk om er ikke av samme type som det canadiske legemiddelfirmaet Tekmira er i ferd med å utvikle.

Amerikansk vaksine Det amerikanske legemiddelfirmaet Mapp Biopharmaceutical har også utviklet en vaksine, men heller ikke denne er utprøvd.

To amerikanske helsearbeidere er på bedringens vei etter å ha fått ZMapp-vaksinen, mens en spansk prest døde selv om også han fikk vaksinen.

Det vil uansett ta flere måneder å produsere et større antall doser av vaksinen.

(NTB)