Canada Goose-nekt på utested. Eieren mottok trusler, men forbudet gjelder fortsatt

- Da vi startet med dette for to år siden ble folk illsinte.

PELSNEKT:  Utestedet Felix nekter gjester med pels adgang. Foto: THE CANADIAN PRESS/Aaron Vincent Elkaim
PELSNEKT: Utestedet Felix nekter gjester med pels adgang. Foto: THE CANADIAN PRESS/Aaron Vincent Elkaim Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): For to år siden bestemte utestedet Felix i Lillehammer, at gjester som hadde på seg jakke av merket Canada Goose, skulle nektes adgang til utestedet.

Det var Gudbrandsdølen Dagningen som først meldte om saken.

De siste dagene har saken igjen blitt delt på sosiale medier. Eirik Nordheim, tidligere eier av Felix, har mottatt flere henvendelser og sier at forbudet gjelder fortsatt.

- Burde brenne inne - Da vi startet med dette for to år siden ble folk illsinte. Jeg fikk tilsendt trusler hvor folk skrev at jeg burde brenne inne i mitt eget hus. Det kunne jeg ikke forestille meg i min villeste fantasi, sier Nordheim til Dagbladet i kveld.

Sinne og trusler til tross, forbudet gjelder den dag i dag.

- Vi gjør ingen endring, og de aller fleste er veldig fornøyde med det, sier Norheim.

Gjelder pels generelt Han forklarer at dere intensjon på ingen måte er å kaste ut folk, men å skape bevissthet rundt bruken av pels.

- Det gjelder jo bruken av pels generelt, men det er Canada Goose som er mest brukt her, så da har vi valgt å fokusere på det, sier han.

Siri Martinsen, pressekontakt i NOAH, organisasjonen for dyrs rettigheter, har ikke hørt om andre utesteder som har gjort det samme.

SLIPPER IKKE INN:  Denne lappen henger på døra til utestedet Felix. Foto: Privat
SLIPPER IKKE INN: Denne lappen henger på døra til utestedet Felix. Foto: Privat Vis mer

- Denne ideen var de i hvert fall først ute med. Canada Goose bruker feller for å fange prærieulv og dette er en behandling av dyr man bør ta avstand fra. For en krage på ei jakke bør man ikke bidra til noen form for lidelse, sier Martinsen.

- Vi har en grundig prosess Da saken først var oppe for to år siden ble anklagene avvist av Canada Goose Norge.

- Vi har en grundig prosess med godkjenning av våre leverandører, og krever at de skal ha samme etikk som oss. Det er ingen tradisjon i Canada for å plukke fjær av levende gjess, og vi har aldri gjort det i vår over 50 år lange historie, uttalte Leopold til NRK.

- Vi tar også avstand fra tvangsforing av gjess, og godtar ikke leverandører som bruker slike metoder. Gammeldagse fotsakser med ståltenner finnes bare på museum. Moderne fotsakser påfører dyrene ingen eller få lidelser.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer