Canada Goose om jakkenekten på utested: - De virker feilinformert

Men klesgiganten kommer ikke til å be Felix om å oppheve boikotten.

JAKKENEKT: Under påstanden om at Canada Goose-jakkene blir laget med dyr som har gått gjennom unødvendige lidelser før de ble bidrag til varme jakker, vil nå utestedet Felix i Lillehammer ikke slippe inn gjester som bærer jakkene til selskapet. Foto: Aaron Vincent Elkaim / AP / NTB scanpix
JAKKENEKT: Under påstanden om at Canada Goose-jakkene blir laget med dyr som har gått gjennom unødvendige lidelser før de ble bidrag til varme jakker, vil nå utestedet Felix i Lillehammer ikke slippe inn gjester som bærer jakkene til selskapet. Foto: Aaron Vincent Elkaim / AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Utestedet Felix i Lillehammer vil nekte gjester med Canada Goose-jakker adgang til utstedet deres fordi de mener jakkegiganten driver med dyremishandling.

 - Canada Goose-jakker er per i dag kanskje det mest brukte klesplagget i kategorien «klær som er skapt av lidelser». Det har på mange måter blitt et symbol på dyremishandling, sa Eirik Norheim på Felix til Gubrandsdølen Dagningen i går.

I en pressemelding på Facebook viste han til dyrvernorganisasjonen NOAH, som hevder at jakkene har coyote-pels etter at dyret har blitt fanget med fotsakser, som forårsaker unødvendig mye lidelse.

- Feilinformasjon Gåsejakke-produsenten mener Norheim på Felix og de som mener det samme som han tar feil.

- Jeg respekterer Felix´ standpunkt, men jeg føler de er feilinformert, sier talsmann Jeffrey Leopold for Canada Goose Norge til Dagbladet.

Han mener deres produkt står for det motsatte av dyremishandling.

- Vi er sterkt forpliktet til en human håndtering av dyr, sier Leopold, som sier han ikke har vært i kontakt med Norheim eller andre ved utestedet Felix i Lillehammer etter at de la ut pressemeldingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.