Canada Goose om jakkenekten på utested: - De virker feilinformert

Men klesgiganten kommer ikke til å be Felix om å oppheve boikotten.

JAKKENEKT: Under påstanden om at Canada Goose-jakkene blir laget med dyr som har gått gjennom unødvendige lidelser før de ble bidrag til varme jakker, vil nå utestedet Felix i Lillehammer ikke slippe inn gjester som bærer jakkene til selskapet. Foto: Aaron Vincent Elkaim / AP / NTB scanpix
JAKKENEKT: Under påstanden om at Canada Goose-jakkene blir laget med dyr som har gått gjennom unødvendige lidelser før de ble bidrag til varme jakker, vil nå utestedet Felix i Lillehammer ikke slippe inn gjester som bærer jakkene til selskapet. Foto: Aaron Vincent Elkaim / AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Utestedet Felix i Lillehammer vil nekte gjester med Canada Goose-jakker adgang til utstedet deres fordi de mener jakkegiganten driver med dyremishandling.

 - Canada Goose-jakker er per i dag kanskje det mest brukte klesplagget i kategorien «klær som er skapt av lidelser». Det har på mange måter blitt et symbol på dyremishandling, sa Eirik Norheim på Felix til Gubrandsdølen Dagningen i går.

I en pressemelding på Facebook viste han til dyrvernorganisasjonen NOAH, som hevder at jakkene har coyote-pels etter at dyret har blitt fanget med fotsakser, som forårsaker unødvendig mye lidelse.

- Feilinformasjon Gåsejakke-produsenten mener Norheim på Felix og de som mener det samme som han tar feil.

- Jeg respekterer Felix´ standpunkt, men jeg føler de er feilinformert, sier talsmann Jeffrey Leopold for Canada Goose Norge til Dagbladet.

Han mener deres produkt står for det motsatte av dyremishandling.

- Vi er sterkt forpliktet til en human håndtering av dyr, sier Leopold, som sier han ikke har vært i kontakt med Norheim eller andre ved utestedet Felix i Lillehammer etter at de la ut pressemeldingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer