Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Canada legaliserer cannabis

Fikk 52 mot 29 stemmer.

LEGALISERER: Canadas statsminister Justin Trudeau vil i løpet av september sette en dato for når landet iverksetter loven for legalisering av cannabis. Foto: Patrick Doyle / The Canadian Press / AP / NTB scanpix
LEGALISERER: Canadas statsminister Justin Trudeau vil i løpet av september sette en dato for når landet iverksetter loven for legalisering av cannabis. Foto: Patrick Doyle / The Canadian Press / AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Senatet i Canada har vedtatt regjeringens lovforslag om å legalisere cannabis til fritt bruk.

Lovforslaget fikk 52 mot 29 stemmer tirsdag, og dermed blir landet det andre i verden, etter Uruguay, som tillater åpent salg av cannabis utenom medisinsk bruk.

Statsminister Justin Trudeaus regjering hadde håpet på å kunne iverksette loven innen 1. juli, men den vil først kunne tre i kraft om to-tre måneder. Provinsene og de regionale myndighetene i landet trenger 12 uker på å komme fram til egne retningslinjer og forberede en slik småhandel.

Loven tillater alle over 18 år å dyrke totalt fire marihuanaplanter i eget hjem til privat bruk, samt en maksgrense på å besitte 30 gram av tørket cannabis.

Det er ventet at regjeringen vil i løpet av september fastslå en dato for når loven trer i kraft.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media