Canada skal revurdere kjøp av F-35-jagerfly

Det skriver kanadiske National Post på sin nettside.

TAR IKKE AV: De amerikansk-produserte F-35-jagerflyene har store problemer med forsinkelser, kostnadsoverskridelser - og med kjøperne. Her et F-35B Joint Strike Fighter Jet i en hangar på Eglin Air Force Base in Florida. Foto: REUTERS/Michael Spooneybarger/Files
TAR IKKE AV: De amerikansk-produserte F-35-jagerflyene har store problemer med forsinkelser, kostnadsoverskridelser - og med kjøperne. Her et F-35B Joint Strike Fighter Jet i en hangar på Eglin Air Force Base in Florida. Foto: REUTERS/Michael Spooneybarger/FilesVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den nye utviklingen er et signal om at Canada er stadig mer misfornøyd med prosjektet som er rammet av store forsinkelser og kostnadsøkninger, trass i at regjeringen tidligere hevdet at flyet var det eneste som tilfredsstilte canadiske krav.

Den canadiske regjeringen har satt av 9 milliarder canadiske dollar til kjøp av 65 F-35-fly mellom 2017 og 2023.


Det er imidlertid stadig større tvil om kjøpet blir noe av etter hvert som presset øker fra opposisjonen for å vurdere andre fly i stedet.

Det canadiske parlamentets offisielle revisjonsorgan skal etter planen offentliggjøre en rapport tirsdag om hvordan og hvorfor Canada valgte F35.

Canadiske medier mener at rapporten kommer til å inneholde en skarp kritikk av forsvarsdepartementet for ikke å ha holdt en åpen anbudskonkurranse.

Foruten USA og Canada er også Norge, Storbritannia, Danmark, Italia, Tyrkia og Nederland partnere i utviklingen av jagerflyet.
NTB-Reuters