Canada stopper å bombe i Syria. - Vi kan ikke gjøre alt

Statsministeren holder valgkampløftet.

STOPPER BOMBINGEN: Forsvarsminister Harjit Sajjan, utviklingsminister Marie-Claude Bibeau, statsminister Justin Trudeau og utenriksminister Stephane Dion la fram endringene på en pressekonferanse i går. Foto: REUTERS / Chris Wattie / NTB scanpix
STOPPER BOMBINGEN: Forsvarsminister Harjit Sajjan, utviklingsminister Marie-Claude Bibeau, statsminister Justin Trudeau og utenriksminister Stephane Dion la fram endringene på en pressekonferanse i går. Foto: REUTERS / Chris Wattie / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den canadiske regjeringen gikk til valg på at den skulle trekke ut seks kampfly som har bombet IS-mål i Syria og Irak.

Nå varsler statsminister Justin Trudeau at det skjer 22. februar.

Canada har gjennomført luftangrep i Syria og Irak siden november 2014. Da Trudeaus regjering vant valget i oktober i fjor, lovet den å hente hjem kampflyene, men statsministeren kom under kraftig kritikk fra allierte som frykter at avgjørelsen vil svekke innsatsen mot ekstremistgruppen IS.

- Vi kan ikke gjøre alt. Vi er ledet av vårt ønske om å gjøre det beste vi kan for å hjelpe i regionen, og å gjøre det på riktig måte. Menneskene som terroriseres av IS hver dag, trenger ikke vår hevn, de trenger vår hjelp, sa Trudeau på en pressekonferanse mandag.

Der kunngjorde han at canadierne avslutter sine luftangrep i Syria og Irak 22. februar, men at de vil de beholde to overvåkingsfly og et tankfly i regionen.

Samtidig vil de tredoble antallet soldater som trener kurdiske styrker i Nord-Irak, til omtrent 200.

Beslutningen kommer etter at diplomatisk press fra viktige allierte om at Canada skal bidra med mest mulig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer