- Canada vil reise seg igjen, og vi må gjøre det med kjærlighet

Gatene i Ottawa åpner igjen etter skytedramaet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OTTAWA (Dagbladet): Stemningen var dyster og stille utenfor den canadiske parlamentsbygningen i natt norsk tid mens politiet var i ferd med å fjerne sperringene. Hele landet er dypt rystet av skyteepisoden onsdag hvor soldaten Nathan Cirillo (24) ble skutt ved et krigsminnesmerke før gjerningsmannen stormet videre inn i parlamentsbygningen like ved og begynte å skyte.

Politiet opplyser nå at det igjen er trygt for folk å bevege seg i gatene. Ifølge ordfører Jim Watson var det bare en gjerningsmann, og han ble skutt og drept av politiet inne i nasjonalforsamlingen.

De første som ønsket å markere hendelsen, kom til åstedet i natt norsk tid. Da Dagbladet var på stedet, tente de lys og la ned blomster. Rundt en ensom lyktestolpe hadde noen bundet opp det canadiske flagget.

- Låst inne - Det er ganske uvirkelig at dette skulle skje her. Men ikke engang uskyldige land som Canada er tydeligvis skånet, sier Antonio Orticello til Dagbladet mens han og kollegaen Fabrizio Volpati står og ser bort på krigsminnesmerket Cirillo ble skutt bare 10 timer tidligere.

For dem begge ble dagen langt mer dramatisk enn de kunne forestilt seg. De jobber nemlig begge i kjøpesenteret RideauDe to jobber for et byggefirma som arbeidet inne på kjøpesenteret Rideau, som ligger like ved, og hvor politiet mistenkte at det også hadde foregått en skyteepisode.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer