Frihandelsavtale med EU:

Canadas Trudeau reiser ikke til Brussel

Canadas statsminister Justin Trudeau avlyser reisen til Brussel. Frihandelsavtalen han skulle signere med EU er fortsatt ikke godkjent i belgiske Wallonia.

REISER IKKE: Canadas statsminister Justin Trudeau avlyser turen til EU. Foto: THE CANADIAN PRESS/Jeff McIntosh
REISER IKKE: Canadas statsminister Justin Trudeau avlyser turen til EU. Foto: THE CANADIAN PRESS/Jeff McIntosh Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

– Canada er klare for å undertegne denne viktige avtalen når Europa er klare, sier Alex Lawrence, talsperson for landets handelsminister Chrystia Freeland, til det tyske nyhetsbyrået DPA.

Trudeau skulle etter planen fly til Brussel sent onsdag kveld for å undertegne CETA-avtalen torsdag. Men motstand fra den belgiske regionen Vallonia gjør at Belgia ikke kan skrive under avtalen. Samtaler mellom Belgias regjering og landets regioner fortsetter torsdag formiddag.

Lederen i Vallonias regionsforsamling, André Antoine, forklarte mandag til radiokanalen RTL at det er viktig å få på plass en avtale som er riktig, fordi den vil kunne bane vei for en større og mer langtrekkende frihandelsavtale senere med økonomiske stormakter som USA og Kina.

– Vi må derfor ha et solid juridisk grunnlag, sa Antoine.

Det er gått sju år siden forhandlingene om CETA-avtalen begynte. Avtalen regnes som en generalprøve på den mer kontroversielle TTIP-avtalen som ennå ikke er ferdigforhandlet mellom EU og USA. (NTB)

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer