Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Canadas utenriksminister går av

Uenig med statsministeren.

GÅR AV: Canadas utenriksminister John Baird har røket uklar med statsminister Stephen Harper.  Foto: AP Photo/Amr Nabil
GÅR AV: Canadas utenriksminister John Baird har røket uklar med statsminister Stephen Harper. Foto: AP Photo/Amr Nabil Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Canadas utenriksminister John Baird har røket uklar med statsminister Stephen Harper og forlater regjeringen, bekrefter godt informerte kilder.

Flere kilder bekrefter også at forholdet mellom Baird og Harper gradvis har blitt kjølig de siste månedene, blant annet som følge av uenighet i spørsmålet om Russland.

Ifølge kildene har Baird ønsket å innføre sanksjoner mot støttespillere av president Vladimir Putin som har forretningsbånd med Canada, noe Harper satte ned foten for.

Baird tilhører høyresiden i det konservative partiet, har markert seg som en sterk Israel-venn og har aldri lagt skjul på sin beundring for britenes tidligere statsminister Margaret Thatcher, som han også har oppkalt katten sin etter.

45-åringen har vært en del av Harpers regjering siden 2006 og at han nå forlater regjeringen og politikken blir sett på som et tap for partiet, få måneder før høstens valg.

Meningsmålingene tyder på at Harper vil miste flertallet i nasjonalforsamlingen og kan komme til å gi slipp på regjeringsmakten.

(NTB)