SIKTET: Seriemorderen Bruce McArthur har sagt seg skyldig i åtte drap da rettsaken mot ham startet forrige uke. Nå har flere grufulle detaljer om drapene blitt kjent. Foto: NTB Scanpix
SIKTET: Seriemorderen Bruce McArthur har sagt seg skyldig i åtte drap da rettsaken mot ham startet forrige uke. Nå har flere grufulle detaljer om drapene blitt kjent. Foto: NTB ScanpixVis mer

Seriemorder­

Canadisk seriedrapsmann dømt til livstid

Grufulle detaljer avslørt i rettssaken mot kanadisk seriemorder. Fant mann bundet til senga hos seriemorder.

En tidligere gartner er dømt til minst 25 års fengsel etter at han innrømmet å ha drept åtte menn han møtte i Gay village-området i Toronto i Canada.

Den 67 år gamle tobarnsfaren Bruce McArthur har stått tiltalt for åtte drap mellom 2010 og 2017. Påtalemyndigheten sier McArthur også voldtok, bortførte og parterte drapsofrene.

Fredag falt dommen på livstid i fengsel, uten mulighet for prøveløslatelse før etter 25 år. Da dommer John McMahon avsa kjennelsen i Toronto, sa han at ofrene led en langsom og smertefull død. Påtalemyndigheten hadde bedt om minst 50 års fengsel, men dommeren mente det bare vil være symbolsk, skriver NTB.

Planla flere drap

Siden arrestasjonen i fjor, har politiet vært svært tilbakeholdne med detaljer rundt seriemorderens handlinger, men i forbindelse med rettssaken har enkelte detaljer nå kommet fram, ifølge CNN.

Blant annet er det blitt kjent at politiet kom i grevens tid da de arresterte McArthur i sitt hjem i fjor. Under arrestasjonen fant de nemlig seriemorderens neste offer fastbundet i senga. Han var fortsatt i live.

Det hadde i flere år versert rykter om en seriemorder i den kanadiske byen, men McArthur var i utgangspunktet bare siktet for to drap da politiet arresterte ham i januar 2018.

Bilder av ofre

I tillegg til mannen i McArthurs seng, fant politiet imidlertid åtte ulike mapper på mannens pc. De hadde navnene til flere av hans tidligere - og kommende ofre. Den niende mappa var av mannen de fant fastbundet i senga. På pc-en var det også bilder av ofrene som viste at han utsatte dem for seksuelle overgrep.

McArthur er i dag siktet for å ha drept åtte menn, og da rettssaken startet mot ham 29. januar, erklærte han seg selv som skyldig i alle drapene.

Det er også blitt kjent at seriemorderen, som arbeidet med beplantning, lokket mennene til sitt hjem, for deretter å kvele og partere sine ofre. Han skal deretter ha begravet restene i potteplanter og i ei kløft nær en eiendom hvor han oppbevarte hageverktøyet sitt.

SØK PÅ EIENDOMMEN: Politiet gjennomførte i sommer søk på en av siktedes eiendommer. Dette var et av stedene de fant levninger etter flere av hans ofre. Foto: NTB Scanpix
SØK PÅ EIENDOMMEN: Politiet gjennomførte i sommer søk på en av siktedes eiendommer. Dette var et av stedene de fant levninger etter flere av hans ofre. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Migranter og homofile

I retten har det kommet fram at flesteparten av ofrene var migranter fra Sør-Asia og Midtøsten. Noen bodde i byens homofile nabolag og hadde tilknytning til byens LHBT-miljø.

- Flere av ofrene hadde trekk som gjorde at de lettere ble ofre og som gjorde det vanskeligere å oppdage. Noen var tvunget til å leve deler av livet sitt skjult, grunnet sin seksuelle legning. Noen manglet også bopel, skal aktor ha sagt i retten.

Drapene skal ha pågått over flere år. Et av ofrene skal ha vært savnet siden 2010, mens et annet ble meldt savnet to år seinere.

I retten har ofrenes familier kommet med rørende vitneutsagn, og bekjente av den siktede har uttrykket sin avsky over seriemorderens handlinger.

McArthur kan nå tidligst prøveløslates når han fyller 91 år. Han erkjente seg forrige uke skyldig i åtte overlagte drap. Dommeren omtaler parteringen av likene som «ren ondskap» og sier tiltaltes innrømmelse av skyld har spart en jury for fire måneder med grusom bevisførsel.

McArthur ble pågrepet i fjor etter at politiet fant levningene fra sju av ofrene på en eiendom der han hadde jobbet som gartner. Det åttende offeret ble funnet i en kløft i nærheten av den samme eiendommen i Toronto.