UENIGE: Produkt- og strategidirektør Haakon L. Dragland i Canal Digital hilser på kommunikasjonsdirektør Rune Indrøy i TV2, i forbindelse med et møte med kulturdepartementet i slutten av november. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
UENIGE: Produkt- og strategidirektør Haakon L. Dragland i Canal Digital hilser på kommunikasjonsdirektør Rune Indrøy i TV2, i forbindelse med et møte med kulturdepartementet i slutten av november. Foto: Tore Meek / NTB scanpixVis mer

Canal Digital møter TV 2 i retten

Canal Digital, TV 2 og Regjeringsadvokaten skal i mai møtes i Oslo tingrett etter at de to førstnevnte ikke har blitt enige om en avtale seg imellom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er satt av åtte dager til saken, skriver Dagens Næringsliv.

Det Telenor-eide kabelselskapet Canal Digital og TV 2 klarte ikke å bli enige om en pris for å videreformidle TV 2s sendinger via Canal Digital i 2010, og saken endte i Kabeltvistnemnda, som regjeringen har oppnevnt for å løse krangelen. Nemnda ledes av tidligere høyesterettsdommer Karin M. Bruzelius.

Ett år med utveksling av dokumenter, samt hovedforhandlinger i nesten to uker, 14 vitne- og partsforklaringer og fire sakkyndige rapporter førte til at Bruzelius konkluderte med å øke prisen for TV 2 med 777 prosent, fra 0,57 øre i 2009 til 5 kroner per kunde per måned i 2010.

Prisøkningen er ubegrunnet og utgjør en ny ekstralisens for TV 2, mener Canal Digital. Selskapet krever derfor at vedtaket blir kjent ugyldig.

Bruzelius kan bli innkalt som vitne i rettssaken og hun ønsker derfor ikke å kommentere saken i mediene.

TV 2 vil ha mer I sitt tilsvar til Oslo tingrett skriver TV 2 at dersom retten skulle komme til at prisvedtaket i nemnda er ugyldig, må Canal Digital likevel betale for å ha sendt TV 2s hovedkanal i 2010.

Siden det ikke foreligger noen pris, blir den i så fall det samme som TV 2 opprinnelig krevde, 16,50 kroner per kunde i måneden, varsler TV-kanalen. En pris på dette nivået vil innebære en samlet prisøkning fra 30 millioner kroner til 99 millioner kroner.

- Uheldig med rettssak Begge parter mener de har en god sak. Kulturdepartementet mener på sin side det vil være uheldig hvis saken havner i retten.

- Dersom denne saken ender i rettssalen er det selvsagt viktig for oss å vinne. Men vi mener dette er en sak som er best tjent med en løsning utenfor rettslokalene, der partene tar ansvar for å bidra til en løsning som gjør at de innfrir sine forpliktelser og gir forbrukerne det tilbudet de forventer å få, sier statssekretær Mina Gerhardsen (Ap).

(NTB)