Cannabis kan bli business for dansk landbruk

- Hvis planten blir lovlig er danske bønder klare til å dyrke den, sier lederen i det danske bondelaget. 

DANSKE BØNDER ER KLARE: Det er allerede lovlig å dyrke hamp, som er en type cannabisplante, i Danmark. Danske bønder sier de er klare til å produsere hasj, hamp og andre former for cannabis med god kvalitet til hasjrøykende dansker, så lenge danske politikerne gir dem lov. Foto: AFP
DANSKE BØNDER ER KLARE: Det er allerede lovlig å dyrke hamp, som er en type cannabisplante, i Danmark. Danske bønder sier de er klare til å produsere hasj, hamp og andre former for cannabis med god kvalitet til hasjrøykende dansker, så lenge danske politikerne gir dem lov. Foto: AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Danske bønder sier de er klare til å produsere hasj, hamp og andre former for cannabis med god kvalitet til hasjrøykende dansker, så lenge danske politikerne gir dem lov. Det skriver Jyllands-posten.

Det er budskapet fra Danmarks største interesseorganisasjon i landbruket, Landbruk & Fødevarer.

VIL PRODUSERE: Karen Hækkerup i det danske bondelaget tror at danske bønder vil kunne levere et kvalitetsprodukt. Foto: Landbrug & Fødevarer
VIL PRODUSERE: Karen Hækkerup i det danske bondelaget tror at danske bønder vil kunne levere et kvalitetsprodukt. Foto: Landbrug & Fødevarer Vis mer

- Vil kunne levere et kvalitetsprodukt

- Vi må heller la danske bønder dyrke planten, enn å importere den fra for eksempel Nederland, sier organisasjonens administrende direktør Karen Hækkerup til den danske avisa.

Det er allerede lovlig å dyrke hamp, som er en type cannabisplante, i Danmark. Det er fordi planten nesten ikke inneholder THC. THC er virkestoffet som gir rus.

- Det er ingen grunn til at pengene fra en eventuell cannabisproduksjon skal gå til andre enn de danske bøndene, som vil kunne levere et kvalitetsprodukt til forbrukerne, sier hun, som selv har en fortid som dansk justisminister.

Opprør i Christiania

Allerede i fjor oppfordret Bondelagets danske søster politikerne til å nedsette en cannabiskommisjon. Kommisjonen skulle se på fordelene med produksjon av cannabis, den gang primært til medisinsk bruk.

I det danske Folketinget vil flere partier nå helt eller delvis legalisere.

Debatten blåste opp igjen forrige uke etter at borgere i fristaden Christiania rev salgsboder i Pusher Street.

Christianittene sa selv at de trenger politikernes hjelp med å løse problemene tilknyttet den organiserte kriminaliteten som har oppstått i forbindelse med cannabismarkedet.

Er klare, om de får lov

Det er mye som må avklares før danske bønder eventuelt starter å dyrke cannabis.

Hvor skal det dyrkes, og hvor mye? Hvem skal dyrke, og hvordan skal markene sikres? Men Hækkerup i det danske bondelaget tror at bøndene vil finne ut av alt dette.

Hvert år beslaglegger dansk politi tonnevis med hasj i Christiania

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer