Cannabis splitter regjeringen

STIKLESTAD (Dagbladet): Helseminister Tore Tønne stiller seg negativ til hamp på norske åkrer. Utspillet fra landbruksminister Bjarne Håkon Hanssen splitter regjeringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det ble opp til Tønne å håndtere landbruksminister Hanssens soloutspill om hampdyrking i går.

- I utgangspunktet er jeg skeptisk, ut fra de hensyn jeg har å ta til spørsmålet om bruk og legalisering av narkotika, sier Tønne.

Han understreker at denne debatten ikke dreier seg om å dyrke hasj eller annen form for narkotika, men mener likevel at det å åpne for dyrking av hamp kan ha en negativ signaleffekt.

Ikke ønskelig

- Hvis det likevel tas opp som en viktig landbrukspolitisk sak, så får vi se på det en gang til, men fra en helse- og sosialpolitisk synsvinkel er det ikke ønskelig å signalisere noen åpning for dyrking av hamp.

- Hvor står regjeringen når landbruksministeren og helseministeren uttaler seg så forskjellig?

- Dette har ikke vært til behandling i regjeringen, iallfall ikke i min tid. Dersom det skulle bli en aktuell problemstilling, så er det et eksempel på saker som må finne en avklaring i regjering, hvor det isolert sett kanskje er motstridende interesser, sier Tore Tønne.

Selv om han mener dyrking av hamp ikke er en god sak reint helse- og sosialpolitisk, ser han at det muligens er interessant i landbrukspolitikken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer