Capitol Hill sperret av

Skudd hørt fra kongressbygning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet slo alarm og sperret av kongressbygningene på Capitol Hill i Washington etter at det ble hørt skudd fra garasjenivået i en bygning som tilhører Representantenes hus, melder AP.

Over gata

Kontorbygningen Rayburn House ligger over gata for Capitol-bygningene, og er forbundet med dem gjennom underjordiske tunneler. Det var ansatte i Rayburn som varslet fra om lyden av skudd og røyklukt.

Politiet kom raskt til stedet og rapporterte om kruttlukt, og gikk fra rom til rom i Kongressen for å be de ansatte om å bli der de var, mens de gjennomsøkte området.

Bare Senatet var samlet da skytingen ble rapportert, de fleste representantene er på ferie.

Representanten Peter Hoekstra, som var i ferd med å gjennomføre en høring, avbrøt høringen for å be dem som var til stede, om å bli værende i rommet, og ba om at dørene ble lukket.

- Det er litt foruroligende å få en internmelding som sier det er skyting i bygningen, sier Hoekstra.

Falsk alarm?

Politiet sier de ikke har fått melding om skadde eller arresterte

MAKTENS SENTRUM: Kongressbygningen i bakgrunnen med de tilhørende bygningene (f.v.) Rayburn House, Longworth House og Cannon House foran. Foto: REUTERS/SCANPIX
MAKTENS SENTRUM: Kongressbygningen i bakgrunnen med de tilhørende bygningene (f.v.) Rayburn House, Longworth House og Cannon House foran. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer

Noen vitner har påpekt at det ligger en skytebane i Rayburn-bygningen. Andre mener smellene kom fra ei eksospotte i garasjeanlegget. Nå i kveld sier en politikilde til CNN at skuddlydene sannsynligvis skyldes at en arbeider brukte et pressluftbor på en heis i bygningen.

Senatets sesjon fortsatte uten avbrytelse.

Voldsepisoder i kongressbygningene er sjeldne. I 1998 skjøt og drepte en mentalt syk mann to politimenn i en bygning der repubikaneren Tom DeLay har kontorer, før han selv ble skutt og såret. I 1983 gikk ei bombe av rett utenfor senatsbygningen. Ingen ble skadd i eksplosjonen, som muligens var ment som en protest mot USAs invasjon av Granada og engasjementet i Libanon.

Capitol Hill sperret av
SULTNE: En plakat med budskapet «Hjelp! Send pizza nå!» er klistret på et av vinduene i den avsperrede Rayburn-bygningen, der de ansatte ble sittende innesperret i flere timer.
ALARM: Tungt bevæpnet politi rykket raskt ut til Capitol etter skuddmeldingen.
SPERRET AV: Politiet blokkerer innkjørselsen til garasjeanlegget i Rayburn-bygningen, der skuddlyden kom fra.