Rettssaken mot Eirik Jensen og Gjermund Cappelen

Cappelen foreslo politimetoden som kunne ha løst hele saken. Men det ble aldri gjort

Gjermund Cappelen fikk også høre i den uformelle samtalen at det ikke var noe som het «amnesti», men at Riksadvokaten var villig til å strekke seg langt.

UFORMELL SAMTALE: Gjermund Cappelen hadde tre uformelle samtaler med to polititjenestemenn fra Asker og Bærum politidistrikt. Deretter gikk han i avhør hos Spesialenheten. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
UFORMELL SAMTALE: Gjermund Cappelen hadde tre uformelle samtaler med to polititjenestemenn fra Asker og Bærum politidistrikt. Deretter gikk han i avhør hos Spesialenheten. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Onsdag morgen startet Spesialenheten med å spille av et lydopptak hvor Gjermund Cappelen snakker med to polititjenestemenn mens han sitter i varetekt på Ila fengsel. Cappelen vet ikke selv at samtalen blir tatt opp på bånd.

Navnet «Eirik Jensen» nevnes ikke, men Cappelen sier til polititjenestemennene at de kan ringe hans kildefører i Oslo. Men de er ikke interessert i det. De vil ha «noe annet».

Og uten at navnet nevnes, begynner Cappelen å snakke om Eirik Jensen og det 20 år lange forholdet mellom dem.

Dette er starten på saken som nå går i Oslo tingrett. Jensen nekter straffskyld for korrupsjons- og narkotikatiltalen, og sier at kommunikasjonen og møtene mellom ham og Cappelen var et rent kilde-/informantforhold.

- Bare en løsning

I den første samtalen avtales det at de snart skal møtes igjen, og da sitter Cappelen i varetekt i Drammen. I dette opptaket utbroderer Cappelen det han mener kontakten med Eirik Jensen har gått ut på:

Jensen, som ikke nevnes med navn, var den offensive som maste etter penger etter at Cappelen hadde innført store laster hasj til Norge. Til gjengjeld skulle Jensen forhindre at Cappelen ble tatt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer