VIA VIDEO: Gjermund Cappelen var ikke fysisk til stede i fengslingsmøtet i dag, men forklarte seg via videolink. Han samtykket til å bli fotografert av pressen, så lenge bildene ikke viste ansiktet hans. Foto: Sindre Granly Meldalen
VIA VIDEO: Gjermund Cappelen var ikke fysisk til stede i fengslingsmøtet i dag, men forklarte seg via videolink. Han samtykket til å bli fotografert av pressen, så lenge bildene ikke viste ansiktet hans. Foto: Sindre Granly MeldalenVis mer

Cappelen forklarte seg via video for lukkede dører

Refengsling i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Narkosiktede Gjermund Cappelen ble i dag framstilt for ny varetektsfengsling, over et år etter at han ble pågrepet.

Politiet ba om - og fikk - lukkede dører av hensyn til etterforskningen i saken, selv om Asker og Bærum politidistrikt tidligere i uka sendte over sin tiltaleinnstilling til Oslo statsadvokatembeter. Cappelens forsvarer Benedict de Vibe argumenterte forgjeves for åpne dører.

Cappelen var ikke fysisk til stede i fengslingsmøtet i dag, men forklarte seg via videolink. Han samtykket til å bli fotografert av pressen, så lenge bildene ikke viste ansiktet hans

- Slik det ser ut nå blir de åtte mest sentrale personene som har hatt befatning med stoffet tiltalt i samme sak, sa advokat Benedict de Vibe til Dagbladet da.

SIKTET: Gjermund Cappelen.
SIKTET: Gjermund Cappelen. Vis mer

Gjermund Cappelen er den antatte hovedmannen i en hasjliga i Bærum som politiet avslørte i fjor. Cappelen har i avhør hevdet at polititoppen Eirik Jensen bisto med opplysninger og hjelp som gjorde det mulig for ham å smugle inn store mengder hasj til landet, noe Jensen selv har nektet for.

I politiets innstilling til tiltale skal det ifølge TV 2 gå fram at de ber om at Cappelen og sju medhjelpere tiltales for oppbevaring eller distribusjon av 1,2 tonn hasj.

Korrupsjons- og narkotikasiktede Eirik Jensen skiftet for øvrig forsvarer denne uka. John Christian Elden og Arild Holden overtar for Jens-Ove Hagen, bekreftet Hagen selv overfor VG i går. Ifølge advokaten slutter han som Eirik Jensens forsvarer av helsemessige årsaker.