GODTAR VIDERE VARETEKTSFENGSLING: Gjermund Erik Cappelen samtykker til videre varetektsfengsling. Hans 26 år gamle sønn krever seg løslatt når fengslingsmøtet mot han skal for Asker og Bærum tingrett på fredag.
Foto: Privat
GODTAR VIDERE VARETEKTSFENGSLING: Gjermund Erik Cappelen samtykker til videre varetektsfengsling. Hans 26 år gamle sønn krever seg løslatt når fengslingsmøtet mot han skal for Asker og Bærum tingrett på fredag. Foto: PrivatVis mer

Cappelen godtar videre fengsling, sønnen kjemper for løslatelse

Rettsmøter denne uka.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Førstkommende fredag framstilles både Gjermund Erik Cappelen (47) og hans 26 år gamle sønn for videre varetektsfengsling i Asker og Bærum tingrett, opplyser tingretten til Dagbladet.

Cappelen hevder selv at han ledet en liga som de siste åra har smuglet inn tonnvis med hasj til Norge, med hjelp fra den korrupsjonssiktede politilederen Eirik Jensen.

Påstanden benektes av Eirik Jensen selv.

Både Cappelen og sønnen har sittet varetektsfengslet siden de ble pågrepet den 19. desember.

Pågrepet med tre millioner Gjermund Cappelen var da i besittelse av en bærepose med rundt en million kroner som han hadde fått av en mann med B-gjeng-tilknytning ved Lysaker stasjon utenfor Oslo.

Sønnen ble pågrepet av politiet med rundt tre millioner kroner i bilen på vei til Amsterdam, og er siktet for grovt heleri, noe han også erkjenner.

Cappelens advokat Benedict de Vibe opplyser at hans klient har samtykket til at fengslingsmøtet går som såkalt kontorforretning. Cappelen er avhørt gjentatte ganger av både Spesialenheten for politisaker og politiet i Asker og Bærum.

Avhørt av spesialenheten Mens Cappelen i avhør med Spesialenheten for politisaker har forklart seg som innførselen av rundt tonnevis med hasj i løpet av de siste åra, er narkotikasaken mot ham i Asker og Bærum, ifølge hans advokat begrenset til beslagene politiet har gjort.

- Han er avhørt av spesialenheten som vitne, presiserer de Vibe.

Akkurat hvor mye hasj knyttet til Cappelen-nettverket som politiet har beslaglagt vet han ikke.

- Vi har hørt at det er beslaglagt ganske mye hjemme hos en av de andre siktede, men jeg har aldri fått vite akkurat hvor mye, sier han.

Kjemper for løslatelse Mens Cappelen godtar videre fengsling, vil den 26 år gamle sønnen kjempe for å bli løslatt, opplyser sønnens forsvarer, advokat Marijana Lozic, til Dagbladet.

Han har forklart at pengene han ble pågrepet med, var det faren som hadde lagt der og de skulle overleveres til en person i Amsterdam.
26-åringen har erkjent straffeskyld for grovt heleri.

- I det ligger det at han skjønte at det ikke var lovlige penger som lå i bilen, ifølge Lozic.

Forsvareren finner det frustrerende at politiet bruker den store narkotikasaken som fengslingsgrunnlag, en sak hennes klient ikke er siktet i.

- Formelt sett så er han bare siktet for heleri, jeg stusser over at de da bruker den store narkotikasaken som begrunnelse. Fordi han ikke er siktet i denne saken, har jeg heller ikke innsyn i alle nødvendige saksdokumenter, sier Marijana Lozic til Dagbladet.

Kommenterer ingenting Påtaleansvarlig Janne Danielsen i Asker og Bærum politidistrikt vil ikke kommentere noen sider av saken eller deres etterforskning.

- Jeg kommenterer ikke hvem vi ønsker å holde varetektsfengslet eller når vi eventuelt ønsker å fremstille de, sier Danielsen til Dagbladet.

Hun kommenterer ikke om de har andre mistenkte i saken eller om de ønsker å se nærmere på etterforskningen av politioverbetjent Eirik Jensen, som Spesialenheten for politisaker etterforsker etter blant annet å ha avhørt Gjermund Erik Cappelen (47) som er antatt hovedmann i Asker og Bærum-saken.

- Vi kommenterer ikke den pågående etterforskningen. Den er i en tidlig fase og det er på bakgrunn av bevisforspillelsesfare vi ønsker å holde kortene tett til brystet, sier Danielsen.

KONTOR: Gjermund Cappelen var involvert i to virksomheter som hadde kontor her på Fornebu. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
KONTOR: Gjermund Cappelen var involvert i to virksomheter som hadde kontor her på Fornebu. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer