FORSVARER CAPPELEN: Advokat Benedict de Vibe.  Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
FORSVARER CAPPELEN: Advokat Benedict de Vibe. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer

Cappelen har forklart seg om konkrete smugleturer som han mener Jensen visste om

- De har fått en del ledetråder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hasjsiktede Gjermund Cappelen har i fire avhør med Spesialenheten for politisaker forklart hvordan han mener politioverbetjent Eirik Jensen hjalp ham, slik at han kunne smugle inn tonnevis av hasj til Norge.

I avhørene har Cappelen forklart seg om flere konkrete innførsler av hasj, som han mener Jensen var klar over, opplyser Cappelens forsvarer Benedict de Vibe.

Ledetråder - De har fått en del ledetråder og ting som er mulig å kontrollere av ham i avhør, men jeg vet ikke hva spesialenheten har fått ut av det, sier de Vibe til Dagbladet. 

- Han har gitt ganske mange opplysninger om et par-tre turer, som skal være mulig å etterprøve. Opplysningene gir muligheten til å etterforske videre. Jeg tror disse opplysningene nå blir ettergått, og at det er planen at han skal forklare seg om flere turer senere, sier de Vibe.

Cappelens sønn, som i likhet med faren sitter varetektsfengslet, erkjenner at han var på vei til Amsterdam med et større pengebeløp han skulle frakte for faren da han ble pågrepet før jul. Da han besluttet å gå med på oppdraget, skal farens forhold til Jensen ha vært en medvirkende årsak. 

- Han sier ikke konkret at Eirik Jensen visste om denne turen, men han har hatt i bakhodet at her har det vært en beskyttende hånd, da han besluttet å bli med på dette, sier Marijana Lozic, 26-åringens forsvarer, til Dagbladet.  

Avviser anklagene Cappelen har forklart at Jensen varslet om mulige tilslag, og at han ved flere anledninger sendte tollerne på andre oppdrag, slik at kysten var klar for dem som skulle smugle hasjen over grensa. 

SIKTET: Gjermund Cappelen. Foto: Privat
SIKTET: Gjermund Cappelen. Foto: Privat Vis mer

Kontorsjef Wenche Fredriksen i tollregion Øst-Norge har sagt til Dagbladet at dette er fullstendig ukjent for henne. Forsvarer Hagen har sagt at hans klient ikke var i noe posisjon til å sende personell i andre etater ut på oppdrag. Jensen nekter for alle anklagene.

FORSVARER SØNNEN: Marijana Lozic. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FORSVARER SØNNEN: Marijana Lozic. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer