Rettssaken mot Eirik Jensen og Gjermund Cappelen

Cappelen i uformelle samtaler med politiet: - Har vært kilde i over 20 år

Eirik Jensen blir eksaminert av sine egne forsvare. 

20170110 Gjermund Cappelen i retten, dag 2. Jensen-saken: Eirik Jensen og Gjermund Cappelen i Oslo Tingrett, Rettsal 250. Forsvarer John Christian Elden og Arild Holden (Jensen) og Bendict de Vibe + Kaja de Vibe Malling (Cappelen) Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
20170110 Gjermund Cappelen i retten, dag 2. Jensen-saken: Eirik Jensen og Gjermund Cappelen i Oslo Tingrett, Rettsal 250. Forsvarer John Christian Elden og Arild Holden (Jensen) og Bendict de Vibe + Kaja de Vibe Malling (Cappelen) Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter at Spesialenheten nå har gjennomført en nesten ti dagers utspørring av Eirik Jensen (59), skal den tidligere politilederens forsvarere begynne på sin utspørring.

Saken oppdateres fortløpende!

Jensen har blitt nødt til å svare på svært detaljerte spørsmål om hans kontakt med narkobaronen Gjermund Cappelen (50) og om sitt kontantforbruk.

Den ene av Jensens forsvarere, Arild Holden, leder utspørringen. Forsvarerne vil bestride at den tidligere politimannen har hatt et overforbruk på 1,4 millioner - slik Spesialenheten hevder. De vil også forsøke å overbevise retten om at kontakten med Cappelen var relatert til hans rolle som informant og kilde for Jensen. Forsvarerne vil prøve å rette opp det de mener er et skjevt inntrykk etter aktoratets utspørring.

- Kilde i over 20 år

Jensen er tiltalt for medvirkning til innførsel av 13,9 tonn hasj i perioden 2004 til 2013. Han er også tiltalt for å ha tatt i mot verdier for 2,1 millioner kroner. Han nekter straffskyld.

Jensens forsvarere viser til uformelle samtaler mellom Cappelen og politiet i januar i 2014 - like etter at Cappelen ble pågrepet og før Jensen ble pågrepet. Forsvarer Arild Holden sier dette ikke er avhør, og at ting tyder på at Cappelen ikke visste at det ble tatt opptak. Samtalene er fra 7. januar 2014, før Spesialenheten ble invovlert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer