DØMT: Gjermund Cappelen i rettssal 250 i Oslo tinghus etter å ha mottatt dommen på henholdsvis 15 fengsel etter den fire timer lange domsavsigelsen mandag. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
DØMT: Gjermund Cappelen i rettssal 250 i Oslo tinghus etter å ha mottatt dommen på henholdsvis 15 fengsel etter den fire timer lange domsavsigelsen mandag. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Cappelen: Ingen glede at Jensen ryker inn

Narkodømte Gjermund Cappelen sier han er glad for å bli trodd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Narkodømte Gjermund Cappelen sier han er glad for å bli trodd, men at han ikke gleder seg over at Eirik Jensen er dømt til 21 års fengsel.

Cappelen ble selv dømt til 15 års fengsel for innførsel av 16,8 tonn hasj til Norge mellom 1993 og 2013 og grov korrupsjon i Oslo tingrett mandag.

Dette innebar 30 prosent strafferabatt for å ha tilstått og for å ha forklart seg om ekspolitimann Eirik Jensens rolle.

I et intervju med TV 2 mandag kveld sier Cappelen at han er lettet over at retten festet lit til forklaringen hans.

- Det viktigste for meg nå er at jeg har blitt trodd. Det er egentlig det som er den følelsen jeg sitter igjen med. Det er en god følelse, men samtidig er det veldig alvorlig det vi har vært igjennom i dag. Det er en alvorlig dom, og jeg har fått en streng straff, oppsummerer Cappelen.

På spørsmål om han er glad for at Eirik Jensen ble idømt fengselsstraff, svarer han nei.

- Det var ikke noen glede over at Jensen ryker inn, men det var en glede i å bli trodd, sier han.

Han legger imidlertid til at det er på tide at ekspolitimannen erkjenner det Cappelen mener han har gjort.

- Dette er en tragedie, for Jensen, for familien, for politiet og alle som har vært involvert i dette. Han har kjempet hardt imot, men det er kanskje på tide å se seg selv i speilet, sier Cappelen.

(NTB)