FORSVARER: Advokat Vegard Aaløkken måtte bekrefte klientens personalia og fortelle retten hvordan han stilte seg til skyldsspørsmålet. Klienten sa ingenting.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
FORSVARER: Advokat Vegard Aaløkken måtte bekrefte klientens personalia og fortelle retten hvordan han stilte seg til skyldsspørsmålet. Klienten sa ingenting. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

Cappelen-medtiltalt møtte i retten for å forklare seg. Han sa ikke et eneste ord

- Er svært syk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 51 år gammel rørlegger som er blant Gjermund Cappelens medtiltalte møtte i dag i retten, for første gang i løpet av rettssaken. Han skulle forklare seg, men endte opp med å ikke si et eneste ord.

51-åringen er tiltalt for å ha vært en del av en organisert kriminell gruppe og som hadde ansvaret for ligaens hasjlager på Røa i Oslo. Han satt i dag i en annen rettssal sammen med tingrettsdommer Cecilie Walnum, sin forsvarer Vegard Aaløkken og aktor Lars Erik Alfheim. Resten av forsvarerne, pressen og tilskuerne fulgte med på videooverføring, og kunne se at 51-åringen avstod fra å svare på alle spørsmål fra dommer, aktor og forsvarer.

- Svært syk - Han var ikke i stand til å si noe, sier forsvarer Aaløkken til Dagbladet.

- Han er svært syk. Det er saken som har gjort ham syk, og det har blitt verre nå fram mot rettssaken, sier han.

Aaløkken måtte bekrefte overfor dommeren at 51-åringen var der frivillig, og at han ønsker å få sin dom nå. Han måtte også opplyse retten om at klienten erkjenner delvis straffskyld for det han er tiltalt for, bortsett et av tiltaltepunktene som han nekter for.

- Han sier at han ikke har hatt noe med hasjlageret i Asker å gjøre, og det har egentlig kommet fram i retten at det stemmer, sier Aaløkken.

Spørsmål ut i lufta Aktor Lars Erik Alfheim fikk anledning til å stille 51-åringen - i Cappelens hasjregnskap omtalt som «Legg» - spørsmål, men ga opp etter at det første ble besvart med stillhet.

- Jeg kan stille flere, meg jeg vet ikke om det er hensiktsmessig at jeg stiller spørsmål ut i lufta, sa han til dommeren.

51-åringen har hatt gyldig sykemelding, og dermed lovlig fravær. Dommeren gikk med på å la ham slippe å følge resten av saken, og han vil derfor bli dømt sammen med de andre tiltalte. Mannen er tilregnelig.

En som ikke vil bli dømt i denne runden, er en 38 år gammel mann, som ikke har møtt i retten og som ikke har gyldig fravær. Hans forsvarer Fridtjof Feydt fulgte den første rettsuka i påvente av at mannen, som ble etterlyst av politiet, skulle dukke opp, men han ble dimittert mandag. En sak mot 38-åringen vil derfor måtte gå for retten senere.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram