Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rettssaken mot Eirik Jensen og Gjermund Cappelen

Cappelen meldte om et «helvete på jobb med trusler og utpressing»: - En totalt uberegnelig fyr

Både Eirik Jensen og Spesialenheten mener Gjermund Cappelen ble utsatt for trusler mot slutten av 2012.

SKAL HA BLITT TRUET: Mot slutten av 2012 skriver Gjermund Cappelen en melding til Eirik Jensen der han sier det er et «helvete på jobb med trusler og utpressing» og at han trenger hjelp. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SKAL HA BLITT TRUET: Mot slutten av 2012 skriver Gjermund Cappelen en melding til Eirik Jensen der han sier det er et «helvete på jobb med trusler og utpressing» og at han trenger hjelp. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I slutten av november 2012 var Gjermund Cappelen bekymret. Hasjbaronen var ute på reise da han sendte en melding til den tidligere politilederen Eirik Jensen.

Der skriver Cappelen at det er et «helvete på jobb med trusler og utpressing» og at han må ha hjelp.

«Jepp» svarer Jensen.

- Mottok trusler

Spesialenheten mener Cappelen har mottatt trusler i denne perioden mot slutten av 2012. Jensen sier han antar at meldingene mellom ham og Cappelen også dreier seg om denne trusselsituasjonen.

I etterkant sender Jensen nye meldinger til Cappelen:

«Pakken?»

Cappelen: «Ja, og flere»

Jensen: «Mhm. Javel»

- Er det en pakistaner som truer Cappelen? spør Spesialenheten-aktor Kristine Schilling.

- Ja, sier Jensen.

Etterpå sender Cappelen nye meldinger til Jensen, som skal dreie seg om truslene.

«Skal forklare i morgen. Pakken er foreløpig ganske rolig. Jeg har kontroll foreløpig, men kommer til å bli verre om en uke. For øvrig ser det positivt ut. Blir jobb på tomta neste uke eller uka etter.» skriver hasjbaronen.

Møttes ved Kløfta

Deretter avtaler de to et møte langs E6 ved Kløfta. Jensen sier i retten at han ikke husker det aktuelle møtet.

- Du virker veldig interessert i å treffe ham, spør Spesialenheten-aktor Kristine Schilling.

- Kanskje jeg blir bekymret når jeg vet hvilke folk det dreier seg om. Det er ikke et bra lag å ha på nakken, svarer Jensen.

- Når Cappelen snakker med deg om truslene, hvorfor velger han å snakke med deg?

- Det vet jeg ikke, men jeg har håndtert trusler i hele min karriere. Det vet også Cappelen. Også med tanke på at det er den nasjonaliteten det er snakk om, og at jeg har jobbet med gjeng i mange år. Han spør blant annet hvordan jeg vurderer farenivået på hva som skjer, sier Jensen.

- Hvordan vurderte du det?

- Jeg har vel sagt det er en totalt uberegnelig fyr, svarer Jensen.

- Setter du i gang andre tiltak?

- Jeg gir råd, tror jeg, sier Jensen.

- Har med penger å gjøre

- Hva i Cappelens liv fører til at han kommer i trusselsituasjon med denne personen?

- Det kommer jeg med mer detaljer om lenger ut i historien. Stort sett alt om denne personen har med penger å gjøre, sier Jensen.

- Sier Cappelen noe om bakgrunn til deg?

- Ja, jeg tror han sier noe om det. Jeg husker ikke, men antar det var bakgrunn.

- Snakker dere om trusler og andre ting under møtet på Kløfta?

- Jeg antar det. Jeg husker ikke noe mer konkret enn det, annet enn at vi jobbet med flere prosjekter. Jeg antar jeg også fikk noe informasjon på det møtet, sier Jensen.

Spesialenheten mener det ble innført 350 kilo hasj fra Spania i regi av Cappelen i desember 2012 - kort tid etter den angivelige trusselsituasjonen og SMS-kontakten i forbindelse med den. Spesialenheten mener Jensen hjalp Cappelen i hans innførselvirksomhet over ved å gi ham varsler og at han har mottatt betaling for det. Jensen nekter straffskyld.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling