AVHØRT I GÅR:  Korrupsjonssiktede Eirik Jensen ble i avhørt av Spesialenheten for politisaker i fire og en halv time i går. Ifølge sin forsvarer hadde han ingen problemer med å svare på spørsmålene. 
Foto: Per Asle Rustad
AVHØRT I GÅR: Korrupsjonssiktede Eirik Jensen ble i avhørt av Spesialenheten for politisaker i fire og en halv time i går. Ifølge sin forsvarer hadde han ingen problemer med å svare på spørsmålene. Foto: Per Asle RustadVis mer

- Cappelen møtte Jensen timer før han ble pågrepet

Cappelen hevder han ga Jensen 10 000 kroner. Politiets spanere skal ha fulgt med.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samme dag som den selvutnevnte narkobaronen Gjermund Cappelen (47) ble pågrepet av politiet i sitt hjem i Bærum, skal han etter det Dagbladet erfarer ha møtt den nå korrupsjonssiktede politimannen Eirik Jensen.

Det påståtte møtet skal ha funnet sted like i nærheten av Eirik Jensens arbeidsplass på Grønland i Oslo tidlig på dagen 19. desember i fjor.

I avhør med Spesialenheten har Cappelen forklart at han i møtet ga Eirik Jensen 10 000 kroner i kontanter, får Dagbladet opplyst.

På dette tidspunktet nærmest fotfulgte spanere fra politiet i Asker og Bærum Cappelen. Ifølge Dagbladets opplysninger fulgte spanerne nøye med på møtet mellom narkobaronen og den profilerte polititoppen.


Spurt om sedler Da Cappelen senere på dagen ble pågrepet var han i besittelse av rundt en million kroner. Disse pengene har han forklart at hadde fått overlevert fra 39 år gammel mann med tilknytning til Oslos gjengmiljø på en japansk restaurant på Lysaker samme dag.

Tre dager før skal politiets spanere også ha vært vitne til at Cappelen og Eirk Jensen møttes i en bil i Oslo. Ifølge TV 2 hadde politiet GPS-sporing på Cappelens bil. Hasjimportøren har har i avhør hevdet at han også da ga Jensen 10 000 kroner for tjenester politmannen hadde gjort for narkotikanettverket.

Etter disse to overleveringene gjensto det bare 10 000 kroner for fullt oppgjør, skal Cappelen ha forklart.

SELVUTNEVNT NARKOBARON:  Gjermund Cappelen fra Bærum hevder han har smuglet store mengder hasj til Norge med hjelp fra politimannen Eirik Jensen. 
Foto: Privat
SELVUTNEVNT NARKOBARON: Gjermund Cappelen fra Bærum hevder han har smuglet store mengder hasj til Norge med hjelp fra politimannen Eirik Jensen. Foto: Privat Vis mer

I avhør med spesialenheten har han blant annet blitt spurt om hvilke type sedler han ga polititoppen, en opplysning som etterforskerne kan kontrollere opp mot eventuelle pengefunn hos Jensen.  Jensen benekter imidlertid på det sterkeste at han har mottatt penger fra Cappelen.

Sendte SMS 20. desember Cappelen ble pågrepet på kvelden 19. desember. Dagen etter skal Jensen ha sendt Cappelen mellom 4-5 meldinger, etter det Dagbladet erfarer. Disse meldingene ble naturlig nok ikke besvart.

Meldingene skal ikke inneholde noe som knytter Jensen til kriminelle forhold, men spesialenhetens etterforskere er naturlig nok interessert i både Cappelens og Jensens tolkning av innholdet.

Nekter straffskyld - Jeg er avskåret fra å kommentere detaljer i avhøret, utover å bemerke at all kontakt som har vært mellom min klient og Cappelen ligger innenfor den kontakt som har vært naturlig i Jensens utøvelse av sin stilling som polititjenestemann med hans særskilte stillingsinstruks, sier hans forsvarer Jens-Ove Hagen.

Jensen var i går i sitt tredje avhør med Spesialenheten for politisaker, et avhør hvor han for første gang ble konfrontert med konkrete beskyldninger.  Ifølge Hagen hadde Jensen ingen problemer med å svare på spesialenhetens spørsmål.

- Min klient er konfrontert med flere konkrete beskyldninger enn det han har vært forelagt tidligere. Han har svart på disse på en tillitsvekkende måte. Det har vært helt uproblematisk for ham å svare på spørsmålene, sier han.

Koder Dagbladet har tidligere skrevet at kommunikasjonen mellom Jensen og Cappelen nærmest utelukkende foregikk via tekstmeldinger, og at både politiet i Asker og Bærum og spesialenheten mener at de to har brukt ulike koder. De skal sitte på et stort antall tekstmeldinger, og de jobber med å skaffe seg tilgang til flere.

Cappelen skal ha hatt flere mobiltelefoner, og flere av disse skal være beslaglagt. Spesialenheten skal være interessert i å forsøke å rekonstruere meldinger så langt tilbake som mulig.

Sim-kortene i telefonene skal være forduftet. Men Kripos bistår Spesialenheten i etterforskningen, og de har spesialkompetanse på rekonstruksjon av slike data.

JENSENS FORSVARER: Advokat Jens-Ove Hagen. Foto: Bjørn Langsem
JENSENS FORSVARER: Advokat Jens-Ove Hagen. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Også Gjermund Cappelen har vært i nye avhør både med spesialenheten og med politiet i Asker og Bærum, bekrefter hans forsvarer Benedikt de Vibe. Han ønsker ikke å kommentere innholdet i avhørene.