FORKLARER SEG: Gjermund Cappelen. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
FORKLARER SEG: Gjermund Cappelen. Foto: Benjamin A. Ward / DagbladetVis mer

Cappelen om hvorfor han forklarte seg om Jensen: - Korrupsjonen var en viktig del av virksomheten

Forklarer seg i retten i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg har sviktet som menneske og samfunnsborger.

- Og jeg har sviktet barna mine.

Det sa hasjbaronen Gjermund Cappelen i Asker og Bærum tingrett i dag, da han ble utspurt av sin forsvarer Benedict de Vibe i en meget kort seanse. Advokaten sa han ikke hadde noen spørsmål om de faktiske forholdene i saken, men at han skjønte det var noe Cappelen ønsket å forklare seg om.

- Saken har vært en tankeprosess, sa Cappelen, og ga uttrykk for at han var spesielt lei seg for å ha sviktet overfor en mann som var pågrepet i saken, og som tok sitt eget liv mens han satt i varetekt.

På spørsmål fra dommeren sa han at han ikke kjente avdøde godt, og at de bare hadde møttes én gang.

- Det er tragisk det som har skjedd, sa han.

- Korrupsjonen var viktig Videre utdypet han hvorfor han har valgt å forklare seg overfor politiet og i retten, og i avhør med Spesialenheten for politisaker i etterforskningen mot den siktede politioverbetjenten Eirik Jensen.

- Jeg har valgt å fortelle alt sammen. Da blir også korrupsjonsdelen en del av det, for det var en viktig bestanddel i virksomheten, sa Cappelen.

Overfor pressen sa Cappelen i forrige uke at forholdet til Jensen hadde vært nært. Om hvorfor han valgte å forklare seg om det først i avhør med politiet sa han:

- Det var en situasjon som oppstod mellom meg og politiet. Jeg skjønte at en offentlig tjenestemann var involvert, og jeg valgte å samarbeide i forhold til det, sier han.
Jensen nekter straffskyld. Han har sagt til Dagbladet at han mistenker Cappelen for å ha et hevnmotiv overfor ham, noe Cappelen på sin side avviser.

- Skulle vært flere tiltalte I retten i dag sa Cappelen videre at han forklarte seg om forholdene til de tiltalte som har erkjent straffskyld i saken, men ikke de andre.

- Saken er mer omfattende enn det jeg har gjort rede for i retten.

- Det skulle vært flere på tiltalebenken, men av frykt for familien har jeg valgt å ikke si noe om andre, sa han.

Da Cappelen begynte å forklare seg i retten i forrige uke sa han at hasj hadde vært en del av livet hans siden han var 13-14 år gammel. 

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram