- Cappelen regnet med at han skulle bli siktet for korrupsjon

Narkobaronen ikke overrasket over at han nå er siktet i samme sak som Jensen.

NÅ OGSÅ KORRUPSJONSSIKTET: Gjermund Cappelen.
NÅ OGSÅ KORRUPSJONSSIKTET: Gjermund Cappelen.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidligere i dag ble det kjent at Spesialenheten for politisaker har utvidet siktelsen mot den tidligere politilederen Eirik Jensen til å også gjelde grov korrupsjon. I tillegg ble det kjent at Gjermund Cappelen, som fra før var narkosiktet, nå også er siktet for korrupsjon i samme sak som Jensen.

- Det kom ikke som noen overraskelse på ham at han ble siktet. Han har tross alt forklart at han har betalt Jensen, sier Benedict de Vibe, Cappelens forsvarer, til Dagbladet.

- Frisk variant Cappelen har forklart at han har betalt Jensen store pengesummer mot opplysninger og informasjon som gjorde det mulig for ham å drive storstilt innførsel av hasj.

- Min klient regnet egentlig med at han ville bli siktet for korrupsjon med en gang. Egentlig er det en litt frisk variant å avhøre ham først som vitne og senere sikte ham, men vi har akseptert det, sier de Vibe.

Hvis det til slutt skulle bli tatt ut tiltalte mot både Cappelen og Jensen, noe som ikke er sikkert at vil skje, vil de måtte møte i samme rettssak.

- Det vil selvsagt kunne bli spesielt. Det er jo en spesiell sak i det hele tatt, sier Cappelen.

Jensen nekter straffskyld Jensen er nå siktet for i kraft av sin stilling ha gitt den Cappelen opplysninger som på en eller på annen måte har bidratt til å trygge og sikre hans narkotikavirksomhet.

Siktelsen for grov korrupsjon bygger på en mistanke om at politimannen har fått gjenytelser i form av penger og andre fordeler.

Jensen nekter straffskyld.