Cappelen sier han har smuglet 100 partier hasj til Norge

Hevder alle pengene er borte.

PENGENE ER VEKK: Narkotikasiktede Gjermund Cappelen sier han har smuglet 100 partier hasj til Norge, men at alle pengene han tjente, er gått tapt. Foto: Privat
PENGENE ER VEKK: Narkotikasiktede Gjermund Cappelen sier han har smuglet 100 partier hasj til Norge, men at alle pengene han tjente, er gått tapt. Foto: PrivatVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Narkotikasiktede Gjermund Cappelen sier han har smuglet 100 partier hasj til Norge, men at alle pengene han tjente, er gått tapt. Politiet mener han har skjult verdier i utlandet.

Opplysningen kommer fra en kjennelse som inntil nylig har vært hemmelig, skriver Aftenposten torsdag. Dette utgjør mellom 25 og 30 tonn hasj, rundt 20 ganger så mye som 48-åringen er tiltalt for. Ifølge kjennelsen har det de siste ti årene eksistert ert organisert mottakernettverk for hasjen. Politiet hadde bærumsmannen under oppsyn i en årrekke før de pågrep ham i desember 2013.

I september sitter Cappelen og sju andre på tiltalebenken, men nettverket hvor Cappelen tilsynelatende har vært edderkoppen, er enda større. Blant annet er den profilerte politimannen Eirik Jensen siktet for grov korrupsjon og grov narkotikakriminalitet i forbindelse med saken. Jensen nekter straffskyld, mens Cappelen erkjenner skyld.

Politiet mener Cappelen har tjent minst 125 millioner kroner på den omfattende smuglervirksomheten. 48-åringen sier pengene har gått tapt i dårlige investeringer og høyt forbruk, mens politiet tror han har skjult verdier i utlandet, blant annet i Thailand og hos partnere i USA og Sveits. Blant beslagene som er gjort hos Cappelen, er klokker for to millioner kroner, fem millioner i kontanter og et Munch-maleri.

Cappelen og tre av de andre er tiltalt etter den såkalte mafiaparagrafen og anklages dermed for å tilhøre en organisert kriminell gruppe.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram