FRAMSTILT I DAG: Gjermund Cappelen.
FRAMSTILT I DAG: Gjermund Cappelen.Vis mer

Cappelen til Dagbladet om Eirik Jensens bok: - Jeg vil ikke nedlate meg til det nivået

Har lest boka.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den selverklærte hasjkongen Gjermund Cappelen ble i dag framstilt for varetektsfengsling for 21. gang i Asker og Bærum tingrett. Som alle de foregående rettsmøtene skjer det for lukkede dører.

Men før rettsmøtet vekslet Cappelen noen ord med pressen på utsiden av rettslokalet. Han bekreftet da overfor Dagbladet at han har lest Eirik Jensens bok «På innsiden».

- Har du lyst til å si noe om den?

- Jeg vil ikke nedlate meg til det nivået, sier Cappelen til Dagbladet.

I boka ble Cappelen omtalt som «Henrik», og den korrupsjonssiktede politilederen omtalte ham som sin «mestproduserende informant».

- Henrik begynte tidlig som informant, og han har vært med gjennom store deler av min politikarriere. Han er et leksikon når det gjelder narkotikarelaterte forhold i Norge og i utlandet, skriver Jensen i boka.

GA UT BOK: Eirik Jensen. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
GA UT BOK: Eirik Jensen. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Cappelens advokat Benedict de Vibe tilbakeviste dette overfor Dagbladet.

- Han har svart på spørsmål om dette i avhør, og ikke benektet at han har gitt noen opplysninger. Men han har sagt at kontakten mellom dem dreide seg det den utviklet seg til å bli: Innførsel av hasj i et samarbeid, sier de Vibe til Dagbladet.

Cappelen har overfor Spesialenheten for politisaker hevdet at Jensen (57) har bistått ham med innførsel av «tonnevis» med hasj. Jensen nekter for dette.