Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Cappelen tiltales for oppbevaring eller distribusjon av 1,2 tonn hasj

Saken for retten i september.

BEKREFTER: - Vi er kjent med at saken er oversendt statsadvokaten med forslag om tiltale. Slik det ser ut nå blir de åtte mest sentrale personene som har hatt befatning med stoffet tiltalt i samme sak, sier Cappelens forsvarer, advokat Benedict de Vibe. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
BEKREFTER: - Vi er kjent med at saken er oversendt statsadvokaten med forslag om tiltale. Slik det ser ut nå blir de åtte mest sentrale personene som har hatt befatning med stoffet tiltalt i samme sak, sier Cappelens forsvarer, advokat Benedict de Vibe. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Asker og Bærum politidistrikt sendte i går over sin innstilling til Oslo statsadvokatembeter.

- Vi er kjent med at saken er oversendt statsadvokaten med forslag om tiltale. Slik det ser ut nå blir de åtte mest sentrale personene som har hatt befatning med stoffet tiltalt i samme sak, sier advokat Benedict de Vibe til Dagbladet.

Gjermund Cappelen er den antatte hovedmannen i en hasjliga i Bærum som politiet avslørte i fjor. Cappelen har i avhør hevdet at polititoppen Eirik Jensen bisto med opplysninger og hjelp som gjorde det mulig for ham å smugle inn store mengder hasj til landet, noe Jensen selv har nektet for.

I tiltalen skal det gå fram at påtalemyndigheten ber om at Cappelen og sju medhjelpere tiltales for oppbevaring eller distribusjon av 1,2 tonn hasj.

Rettssaken blir etter det TV2 erfarer forhåndsberammet til Asker og Bærum tingrett i midten av september. Det er satt av seks uker til saken.

Det er ikke ventet at Jensen-delen av saken skal behandles i Asker og Bærum tingrett i september.

Ifølge TV2 vil innførsel av hasjen til Norge bli behandlet i en senere rettssak som Spesialenheten for politisaker kjører mot Jensen og Cappelen.