TILTALE:  Det er tatt ut tiltale mot Gjermund Cappelen. Saken mot ham begynner 14. september i Asker og Bærum tingrett, ifølge Aftenposten.
TILTALE: Det er tatt ut tiltale mot Gjermund Cappelen. Saken mot ham begynner 14. september i Asker og Bærum tingrett, ifølge Aftenposten.Vis mer

Cappelen tiltalt for salg og oppbevaring av 1,3 tonn hasj

Politiet har tatt ut tiltalte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet/NTB): Gjermund Cappelen er tiltalt for organisert narkotikakriminalitet og oppbevaring og salg av 1,3 tonn hasj, melder Aftenposten.

Også sju andre er tiltalt i saken.

Ifølge avisa blir Gjermund Cappelen pekt ut som hovedmann i det som skal være et nettverk for kjøp, oppbevaring og salg av svært store mengder hasj.

Et av tiltalepunktene gjelder oppbevaring av 476 kilo hasj som skal ha blitt oppbevart på to ulike steder i Asker og Oslo. Cappelen og tre andre menn er tiltalt for dette.

Cappelens forsvarer, Benedict de Vibe, forteller at hans klient vil erklære seg skyldig når saken begynner i retten 14. september.

- Hans standpunkt er at han erkjenner straffskyld. Denne tiltalen er basert på fire innførsler som han har forklart til politiet at han tar ansvar for, sier de Vibe, til Aftenposten.

Politiet krever også at Gjermund Cappelen må betale tilbake 54 millioner kroner som ifølge tiltalen skal være utbytte av narkotikavirksomheten.

- Jeg vet ikke hvordan de har kommet frem til den summen, men tar det til etterretning, sier Cappelens forsvarer, til Aftenposten

Denne tiltalen mot Cappelen gjelder ifølge avisa kun oppbevaring og salg av hasj, ikke innførselen.

Den skal etter planen behandles senere i en annen sak der også den tidligere politilederen Eirik Jensen er siktet for grov korrupsjon og narkotikavirksomhet.

- Denne tiltalen er jo egentlig en liten del av hele saken. Man må se det opp mot de 25 tonnene som i realiteten er innført over en årrekke, sier de Vibe til Aftenposten.

Dagbladet oppdaterer saken.