Cappelen-tiltalt pågrepet i Colombia

Møtte ikke til retssaken i Asker og Bærum tingrett i 2015.

FORSVARER: 39-åringens forsvarer Fridtjof Feydt har så langt ikke fått snakket med sin klient etter at han ble pågrepet i Colombia. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
FORSVARER: 39-åringens forsvarer Fridtjof Feydt har så langt ikke fått snakket med sin klient etter at han ble pågrepet i Colombia. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den narkotiltalte 39 år gamle ekssoldaten, som skal ha kjøpt hasj av Gjermund Cappelen, møtte ikke til rettssaken i Asker og Bærum tingrett i 2015.

Han var tiltalt sammen med Cappelen, og ble etterlyst da han ikke møtte.

Pågrepet i Colombia

For få dager siden ble han pågrepet på en flyplass i Colombia, skriver NRK.

-Jeg fikk beskjed om at han var internasjonalt etterlyst. Det visste jeg fra lang tid tilbake. Så ble han tatt på en flyplass i Colombia. Om pågripelsen gjelder nye forhold der eller den internasjonale etterlysningen, det vet jeg ikke, sier mannens forsvarer Fridtjof Feydt til Dagbladet.

Han forklarer at politiet i Asker og Bærum har 60 dager på å begjære ham utlvert.

- Ønsker han seg til Norge?

- I og med at jeg ble varslet, så regner jeg med at han ønsker seg hit, sier Feydt.

Han har ikke fått snakket med sin klient.

- Jeg er veldig usikker på hva som har skjedd der, sier Feydt, som håper på at han snart får snakket med sin klient.

- Han har rett til omgående besøk av norsk konsul, så jeg regner med at han tar kontakt der. Og da kan det ordnes med en telefonsamtale til meg, sier Feydt.

- Visste du noe om hva han holdt på med i Colombia?

- Nei. Jeg har ikke hatt kontakt med ham siden før rettssaken skulle opp i Asker og Bærum, sier Feydt om mannen som ikke møtte i rettssaken.

Cappelen dømt for hasjsalg

Gjermund Cappelen ble i Asker og Bærum tingrett dømt for å ha solgt hasj til 39-åringen. I dag ble Cappelen konfrontert om hva slags kontakt han hadde med mannen, som hadde bakgrunn i både helsevesenet og Forsvaret.

Statsadvokat Lars Erik Alfheim viste til at Cappelen hadde kontakt med mannen i mars 2013.

- Jeg har hatt litt kontakt med ham i kort tid på dette tidspunktet. Jeg tør ikke si noe konkret om kontakten jeg hadde med ham, forklarte Cappelen i retten i dag.

- Var han kunde av deg? spør Alfheim.

- Vi snakket i hvert fall om hasj, sier Cappelen.

På sommeren 2013 går det flere meldinger til Cappelen, andre i hasjligaen og 39-åringen. I september har de også et møte.

Cappelen sier at meldingene med mannen oftest dreier seg om hasjvirksomheten. Han sier han ikke ga 39-åringen hasj da de møttes i september, men at det kan han handlet om penger.

Møtte ikke

39-åringen var en av de tiltalte i narkotikasaken. I hasj-ligaen skal han, ifølge politiet, ha kallenavnet «St».

Mannen var tiltalt for befatning med åtte kilo hasj, men han møtte altså ikke. Heller ikke 39-åringens forsvarer Feydt visst hvor han befant seg da rettssaken startet i september 2015.

- Jeg har hatt tre konferanser med ham, den siste for en måned siden. Jeg har ikke hørt fra ham siden og ikke fått tak i ham. Jeg vet han er etterlyst nå, sa Feydt i retten da saken startet.

Saken oppdateres