FORSVARER: 39-åringens forsvarer Fridtjof Feydt har så langt ikke fått snakket med sin klient etter at han ble pågrepet i Colombia. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
FORSVARER: 39-åringens forsvarer Fridtjof Feydt har så langt ikke fått snakket med sin klient etter at han ble pågrepet i Colombia. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

Cappelen-tiltalt pågrepet i Colombia

Møtte ikke til retssaken i Asker og Bærum tingrett i 2015.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den narkotiltalte 39 år gamle ekssoldaten, som skal ha kjøpt hasj av Gjermund Cappelen, møtte ikke til rettssaken i Asker og Bærum tingrett i 2015.

Han var tiltalt sammen med Cappelen, og ble etterlyst da han ikke møtte.

Pågrepet i Colombia

For få dager siden ble han pågrepet på en flyplass i Colombia, skriver NRK.

-Jeg fikk beskjed om at han var internasjonalt etterlyst. Det visste jeg fra lang tid tilbake. Så ble han tatt på en flyplass i Colombia. Om pågripelsen gjelder nye forhold der eller den internasjonale etterlysningen, det vet jeg ikke, sier mannens forsvarer Fridtjof Feydt til Dagbladet.

Han forklarer at politiet i Asker og Bærum har 60 dager på å begjære ham utlvert.

- Ønsker han seg til Norge?

- I og med at jeg ble varslet, så regner jeg med at han ønsker seg hit, sier Feydt.

Han har ikke fått snakket med sin klient.

- Jeg er veldig usikker på hva som har skjedd der, sier Feydt, som håper på at han snart får snakket med sin klient.

- Han har rett til omgående besøk av norsk konsul, så jeg regner med at han tar kontakt der. Og da kan det ordnes med en telefonsamtale til meg, sier Feydt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Visste du noe om hva han holdt på med i Colombia?

- Nei. Jeg har ikke hatt kontakt med ham siden før rettssaken skulle opp i Asker og Bærum, sier Feydt om mannen som ikke møtte i rettssaken.

Cappelen dømt for hasjsalg

Gjermund Cappelen ble i Asker og Bærum tingrett dømt for å ha solgt hasj til 39-åringen. I dag ble Cappelen konfrontert om hva slags kontakt han hadde med mannen, som hadde bakgrunn i både helsevesenet og Forsvaret.

Statsadvokat Lars Erik Alfheim viste til at Cappelen hadde kontakt med mannen i mars 2013.

- Jeg har hatt litt kontakt med ham i kort tid på dette tidspunktet. Jeg tør ikke si noe konkret om kontakten jeg hadde med ham, forklarte Cappelen i retten i dag.

- Var han kunde av deg? spør Alfheim.

- Vi snakket i hvert fall om hasj, sier Cappelen.

På sommeren 2013 går det flere meldinger til Cappelen, andre i hasjligaen og 39-åringen. I september har de også et møte.

Cappelen sier at meldingene med mannen oftest dreier seg om hasjvirksomheten. Han sier han ikke ga 39-åringen hasj da de møttes i september, men at det kan han handlet om penger.

Møtte ikke

39-åringen var en av de tiltalte i narkotikasaken. I hasj-ligaen skal han, ifølge politiet, ha kallenavnet «St».

Mannen var tiltalt for befatning med åtte kilo hasj, men han møtte altså ikke. Heller ikke 39-åringens forsvarer Feydt visst hvor han befant seg da rettssaken startet i september 2015.

- Jeg har hatt tre konferanser med ham, den siste for en måned siden. Jeg har ikke hørt fra ham siden og ikke fått tak i ham. Jeg vet han er etterlyst nå, sa Feydt i retten da saken startet.

Saken oppdateres