Cappelens forsvarer med overraskende grep

Gjermund Cappelens forsvarer, Benedict de Vibe, er stevnet som vitne av Eirik Jensens forsvarere. I stedet for å nekte å forklare seg, vil han tilby alt.

ANKOMMER RETTEN: Eirik Jensen utelukker ikke at nye ting blir presentert i retten i denne runden. Video: Marie Røssland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag startet Eirik Jensen (62) sitt livs omkamp i sal 250 i Oslo tinghus. Det er andre gang Borgarting lagmannsrett behandler anklagene mot ham.

Den tidligere polititoppen fikk sist en knusende dom på 21 års fengsel for å ha bidratt til å smugle 13,9 tonn av Gjermund Cappelens (53) narkotika og mottatt millioner av kroner av hasjbaronen for det.

Noe av det som er nytt i tredje runde, er at Jensens forsvarere har stevnet Cappelens forsvarer, Benedict de Vibe, som vitne.

– De Vibe er fritatt taushetsplikten som advokat. Han har i tillegg vært siviladvokat for Cappelen og hatt kommunikasjon med ham også om det. Han har også sittet i styrer i Cappelens selskaper, sier John Christian Elden om hvorfor han har stevnet den medtiltales forsvarer.

Han spør retorisk:

– Er dette en person det er legitimt og greit å jobbe med basert på det han vet om ham?

– Retten må vurdere betydningen

De Vibe har fungert som advokat i ulike sammenhenger for Gjermund Cappelen allerede siden begynnelsen av 90-tallet – i over 25 år.

I utgangspunktet har han et vitneforbud som gjør at ingen kan kreve at han forklarer seg om fortrolige forhold mellom ham og Cappelen uten at Cappelen gir sitt samtykke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer