Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Cappelens hasjliga dømt til 13 år, 16 år, 15 år, 5 og et halvt år, 9 år og 5 år i fengsel

Mens lederen Gjermund Cappelen må vente på sin dom.

HASJNETTVERKET DØMT: De medtilalte får sine dommer nå.
Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
HASJNETTVERKET DØMT: De medtilalte får sine dommer nå. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SANDVIKA (Dagbladet): De tiltalte i den såkalte «Cappelen-saken» får dommene sine etter mange uker i retten i Asker og Bærum tingrett i dag.

Alle får høre tingrettens beslutning mot dem bortsett fra hovedtiltalte Gjermund Cappelen, hans dom tas inn i en senere rettssak. Han er også den eneste som har erkjent straffskyld etter den omfattende tiltalen.

Påtalemyndigheten har bedt om 15,17 og 18 års fengsel for tre av de medtiltalte i det som menes å være Cappelens hasjliga.

De medtiltalte får sine dommre og dommeren leser domsslutningen først:

De medtiltalte dømmes til 13 år, 16 år, 15 år, fem og et halvt år, ni år og fem år i fengsel for grove narkotikaforbrytelser.

Fire av de tiltalte, inkludert Cappelen, er funnet skyldig etter den såkalte «mafia-paragrafen» Straffelovens 60a. De tre beskrives som Cappelens nærmeste medarbeidere og ikke bare løpegutter.

Mannen som dømmes hardest er en 63 år gammel mann fra Rykkinn som beskrives som Cappelens nestkommanderende. Mannen som skal ha fått kallenavnet «China» dømmes til 16 år i fengsel. Retten fester over hodet ikke lit til hans historie i retten og dommeren beskriver hans forklaring som «ikke troverdig». Politiet overvåket i forkant av pågripelsen i 2013 mannen og var vitne til det som trolig var en hasjoverlevering.

- Han var en sentral medhjelper til Cappelen i hele tiltalteperioden. Han fremstår som Cappelens høyre hånd, leser dommeren fra dommen.

En annen med kallenavn «Nord», en 61 år gammel mann fra Rykkinn som dømmes til 15 års fengsel, beskriver dommeren hasjligaen.

- Det framstår som svært profesjonelt. Det er en fast struktur som har pågått over flere år. Capppelen framstår som leder, organisator og eier av hasjen, leser dommeren.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

En av de tiltalte er ikke til stede da han har lovlig fravær, men er representert med advokat. Mannen beskrives å ha en sentral rolle når det kommer til lagring og mottak av hasj. En siste tiltalte, en 38-åring, møtte aldri i retten og er etterlyst.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!