Cappelens hasjpartner ble tatt i 1995. Statsadvokaten sier Cappelen slapp unna. - Jensens rolle her vil bli belyst

Politiet i Asker og Bærum var overbevist om at Cappelen var en storimportør av hasj, men klarte ikke å få has på ham før i 2013.

MOTIVENE: Statsadvokat Lars Erik Alfheim holdt det første innledningsforedraget i Oslo tingrett. Her snakker han om Cappelens motiver for skylderkjennelsen. Video: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Holdt politimannen Eirik Jensen en beskyttende hånd over hasjsmugleren Gjermund Cappelen, slik at sistnevnte i fred og ro kunne drive et lukrativt hasjimperium? Det er et av spørsmålene påtalemyndighetene må belyse i rettssaken mot Eirik Jensen, som startet i dag.

Statsadvokat Lars Erik Alfheim, som har ansvaret for delen av saken som gjelder Gjermund Cappelen, sier i sitt innledningsforedrag i retten i dag at Bærums-mannen har vært i politiets søkelys i over 20 år, og at politiet i Asker og Bærum mistenkte ham for å stå bak storstilt hasjimport.

- Man fryktet at han hadde kontakt inn i politiet, og at det ville bli varslet hvis han var under etterforskning, sier Alfheim.

Han listet opp flere eksempler som kunne gi indikasjoner på det, blant annet at Cappelen selv ved en anledning ringte politiet, og sa at han viste at de spanet på ham, slik TV 2 fortalte i helga.

Alfheim omtalte også en sak fra 1995. Da ble en nå 64 år gammel mann, som i fjor ble dømt som en av hovedmennene i Cappelens hasjliga, tatt og senere dømt til seks års fengsel for innførsel av 52 kilo hasj. Alfheim sier de har indikasjoner på at Cappelen var i kulissene, og at Eirik Jensen også kan ha vært det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer