Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rettssaken mot Eirik Jensen og Gjermund Cappelen:

Cappelens mor ble fortalt av sønnen at hun ikke trengte å engste seg fordi Eirik beskyttet ham

Da Cappelen ble pågrepet, trengte ikke mora å spørre politiet hva det gjaldt. - Den grusomme hemmeligheten har vært en sorg, sier hun.

FAMILIEN PÅ BESØK: Gjermund Cappelens mor vitnet i retten i dag. Hun hevder å ha snakket med EIrik Jensen på telefon. Foto:
FAMILIEN PÅ BESØK: Gjermund Cappelens mor vitnet i retten i dag. Hun hevder å ha snakket med EIrik Jensen på telefon. Foto: Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Gjermund Cappelens mor sier at hun aldri har møtt Eirik Jensen før i dag, i Oslo tingrett, hvor hun er innkalt som vitne i rettssaken mot sønnen og eks-politimannen Jensen.

Hun sier at hun likevel har visst om Jensen og at hun også har snakket med ham på telefon ved en anledning.

- Gjermud fortalte at han hadde truffet en politimann med hestehale i 1993, og det viste seg å være Jensen, sier mora i retten.

- Ringte meg

Hun forteller retten at hun har vært kjent med at sønnen har slitt med heroin, og at hun også vet at Jensen ved en anledning hjalp ham med avrusning.

- Det var fantastisk gjort av en politimannn. Jensen ringte meg etterpå og «sa at nå var Gjermund stoffri, og nå kunne jeg ta det med ro». Han sa også at han skulle ta vare på ham. Det var en hyggelig samtale som gjorde meg glad, sier mora.

Hun sier at hun da fikk mobilnummeret til Jensen.

- Beskyttet

Hun sier hun visste at Cappelen drev med hasj, at han i oppveksten ble arrestert for det flere ganger, men hun opplevde at dette stoppet etter at Cappelen kom i kontakt med Jensen.

- Når jeg har konfrontert Gjermund med hasjomsetning, så har han fortalt at han ikke hadde befatning med hasjen selv, bare ordnet med penger. Også sa han at jeg ikke skulle være engstelig for at han skulle bli tatt, fordi Eirik beskyttet ham, sier mora.

Hun sier at hun har mange forsøk på å stoppe sønnens narkotika-omsetning.

- Jeg har vært rasende, og gjort mange forsøk på å stanse trafikken.

- Absurd verden

Mora forteller retten at hele familien har visst hva Cappelen har holdt på med og at de har snakket om det.

- Det er en absurd verden ikke andre som ikke er i det kan forstå. Å leve et normalt og hyggelig familieliv og samtidig ha denne grusommme hemmeligheten alle var klar over, har vært en sorg, sier hun.

- Det har vært en ganske slitsom reise, men også interessant. Jeg har fått greie på mye andre ikke får, og det ligger jo en visdom i det og, sier mora.

Hun sier hun har hatt kontakt med sønnen hele tiden, men at det har vært mindre de siste åra. .

Da Cappelen ble pågrepet den 19. desember 2013, befant mora seg i Spania.

- Jeg var i Spania, og fikk en telefon fra politiet om at alle i familien min var pågrepet og satt i fengsel.

- Forstod du hva det gjaldt?

- Jeg trengte ikke spørre om det.