Rettssaken mot Eirik Jensen og Gjermund Cappelen

Cappelens narkotikaregnskap: - Det er masse lapper, koder, tall og kallenavn

Ikke et ryddig regnskap, mener politiet.

HASJBARON: Politiet gjennomgår i dag Gjermund Cappelen narkotikaregnskap i Oslo Tingrett. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
HASJBARON: Politiet gjennomgår i dag Gjermund Cappelen narkotikaregnskap i Oslo Tingrett. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politioverbetjent og en av hovedetterforskerne fra Asker og Bærum-politiet, Synnøve Labråten legger i Oslo tingrett i dag fram det politiet mener er narkotikaregnskapet til Cappelen-ligaen.

- Det er ikke noe ryddig regnskap, men masse lapper, koder, tall og kallenavn, sier politioverbetjenten og viser retten en rekke lapper i ulike størrelser og farger.

Cappelens hasjliga ble dømt til 13 år, 16 år, 15 år, 5 og et halvt år, 9 år og 5 år i fengsel 19. november i fjor i Asker og Bærum tingrett for grove narkotikaforbrytelser.

Cappelen ble også funnet skyldig, men straffeutmålingen ble utsatt til etter saken som nå går i Oslo tingrett. Han har erkjent straffeskyld for å ha innført over 16 tonn hasj over en 20-årsperiode, mens Eirik Jensen nekter straffskyld for grov korrupsjon og medvirkning til narkotikakriminalitet.

Regnskapslapper

Allerede den 19. desember 2013 startet politiets arbeid med å systematisere narkotikaregnskapet til Cappelen-ligaen, forteller hovedetterforsker Labråten i retten i dag.

- Vi ransaket da flere adresser og fant regnskapslapper hjemme hos Cappelen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer