Cappelens sønn: - Saken eksploderte i avisene. Det ble snakk om at pappa kunne være en tyster

28-åringen satt i varetekt da saken om Eirik Jensen ble kjent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Rettssaken mot Gjermund Cappelens sønn (28), som er tiltalt for grovt heleri og hvitvasking, startet i dag i Asker og Bærum tingrett.

28-åringen ble pågrepet og satt i varetekt 19. desember 2013. Mens han satt i varetekt ble politioverbetjent Eirik Jensen også pågrepet, og siktet for å ha bistått Gjermund Cappelen med storstilt hasjsmugling

- Saken eksploderte i avisene. Det ble snakk om at pappa kunne være en tyster. Det var ikke behagelig å sitte der som sønnen til Gjermund Cappelen, sier han.

- Jeg ble konktatet av mange innsatte. Noen var mer ufine enn andre. Noen var redd for at han var en tyster. De lurte på Eirik Jensen. Det var ubehagelige spørsmål.

- Du føler du har gjort deg til fiende med noen som er mektige.

Hevder han ble slått på gata 28-åringen sier han også er blitt oppsøkt flere ganger etter at han slapp ut fra varetekt.

- Jeg har blitt oppsøkt av en del av hans bekjente, og av folk jeg satt med i fengselet. Det var svært ubehagelig. Jeg er også blitt forsøkt banket opp av to utlendinger, bare for noen uker siden. Da gikk jeg stille og rolig, og de kom og gjøv løs på meg med batong. Jeg parerte fire-fem slag, sier han.

Han sier angrepet skjedde i Oslo sentrum på kveldstid en lørdag, at han kontaktet advokaten sin og politiet rett etterpå, og og at han senere har tilbud om voldsalarm. Han sier han takket nei, fordi han ønsker å leve så normalt som mulig.

28-åringen ble pågrepet da han ifølge politiet skulle reise til Amsterdam med over tre millioner kroner i bagasjen. Han innrømmet straffskyld for dette forholdet i retten i dag, men nektet for det øvrige. Han forklarte i retten at han visste lite om farens aktiviteter, og at de aldri har hatt et nært forhold. Han ble også spurt om han er sint på sin far.

- Nei. Men jeg er lei meg. Vi kan ikke å ha et normalt forhold. Han er beviselig Norges største narkoforbryter. Jeg er hans sønn, sa han.

- Mer til stede nå Han beskrev i retten faren som et godt menneske, som ikke har gjort en så veldig god jobb som far.

- Han er jo mer til stede nå, selv om han sitter på Ila, sier 28-åringen, som sier at farens rusproblemer skapte trøbbel for ham i oppveksten, og beskriver et til og fra-forhold. 

Gjermund Cappelen skal vitne i retten i ettermiddag.

AKTOR: Politiadvokat Janne Danielsen. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
AKTOR: Politiadvokat Janne Danielsen. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer

Saken mot Eirik Jensen skulle for øvrig egentlig opp for retten i august, men er utsatt til nærmere jul. Jensen nekter straffskyld, og har sagt at han i sin forklaring i retten «ikke kommer til å spare noen».

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram