<strong>NARKOSIKTET:</strong> Gjermund Cappelen har innrømmet innførsel av tonnevis med hasj. Sønnen hans er siktet for heleri. Foto: Privat
NARKOSIKTET: Gjermund Cappelen har innrømmet innførsel av tonnevis med hasj. Sønnen hans er siktet for heleri. Foto: Privat Vis mer

Cappelens sønn skulle på guttetur til Amsterdam. Så ba faren ham ta med tre millioner i kontanter

26-åringen begjærer seg løslatt i morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Hasjsiktede Gjermund Cappelens 26 år gamle sønn blir i morgen framstilt for varetektsfengsling. Han har sittet i varetekt siden han ble pågrepet rett før jul i fjor, da han var på vei til Amsterdam med tre millioner kroner i bilen. 26-åringen vil kjempe for å bli løslatt.

- Han har sittet uholdbar lang tid i varetekt. Han satt isolert de fire første ukene, og har sittet på brev- og besøksforbud etter det. Han er en ung mann, og han føler at livet hans der ute glipper. Han må ut igjen, blant annet for å ordne opp i arbeidsforhold, sier forsvarer Marijana Lozic, som sier hun har tett kontakt med arbeidsgiveren.

- De er heldigvis veldig forståelsesfulle, og holder på jobben inntil videre, sier Lozic.

Erkjenner heleri 26-åringen er siktet for heleri, noe han erkjenner. Han ble pågrepet på vei til Amsterdam, med tre millioner i kontanter i bilen.

- Han har erkjent at det var penger som faren hadde plassert i bilen, og som han skulle kjøre ut, men har forklart at han ikke visste hvor pengene stammet fra, sier advokat Lozic.

- Han sier han ikke har gjort noen slike turer tidligere, sier hun.

- Skulle på guttetur En kamerat av 26-åringen skulle være med på turen, som ifølge Lozic var planlagt lenge.

- Han skulle på en konsert i Amsterdam sammen med en kamerat, og turen var planlagt lenge før dette med pengetransport kom på banen.  Det var en helt vanlig guttetur, og de skulle på konsert med en felles bekjent der. Jeg har fått dobbeltsjekket, og det stemmer at konserten var den dagen, sier Lozic.

Den oppgitte konserten startet ifølge konsertlokalets program kl. 23 fredag 20. desember.

26-åringen har blitt avhørt av Spesialenheten for politisaker, og forklart seg om det han vet om farens kontakt med den korrupsjonssiktede politimannen Eirik Jensen. Han har da forklart at han visste at faren var involvert i hasjhandel.

- Han har forklart at han har kjent til noe av sin fars virksomhet, er alt Lozic vil si om forklaringen.

Egen sak Hun mener politiet i Asker og Bærum gjør hennes forsvareroppgave unødvendig vanskelig.

- De begrunner fengslingen med den store narkotikasaken, samtidig som min klients sak er skilt ut som en egen helerisak. Jeg får ikke innsyn i narkotikasaken, og da blir det vanskelig å argumentere for om det er bevisforspillelsesfare eller ikke. Jeg har aldri opplevd at politiet legger så lokk på en sak, sier Lozic.

Gjermund Cappelens varetektsperiode går egentlig også ut i morgen, men han godtar videre fengsling, og det vil ikke bli avholdt noe rettsmøte, opplyser hans forsvarer Benedict de Vibe.

En 62 år gammel mann som også er siktet i saken vil bli framstilt for ny varetektsfengsling mandag i neste uke, opplyser Asker og Bærum tingrett.

LES OGS: Her er Bærums-ligaen som knyttes til saken. (krever innlogging)

LES OGSÅ: Jensen kan være utsatt for et komplott. (krever innlogging)

De siktede:

Gjermund Erik Cappelen (47):
Bosatt i Bærum. Har overfor Spesialenheten hevdet at han har innført tonnevis av hasj de siste 20 årene. Har vært involvert i flere selskaper, blant annet Gecco Invest Cappelen og Gecco Eiendom. Dømt for narkobruk på midten av 90-tallet. Het tidligere Gjermund Thorud.

Mann (62):
Fra Bærum. Dømt til seks års fengsel i 1996 for å ha forsøkt å smugle inn 52 kilo hasj fra Tyskland. Har etter at han slapp ut fra soning drevet en butikk i Oslo vest. Har oppgitt at han jobber noe som håndverker. Stiller seg uforstående til siktelsen, ifølge sin forsvarer Ida Andenæs.

Mann (49):
Rørlegger fra Oslo. Sitter i varetekt, siktet for å ha distribuert hasj i Oslo og Bærum. Er ifølge sin forsvarer Johnny Veum svært nedbrutt, og har de siste ukene ikke vært i stand til å la seg avhøre.

Mann (35):
Fra Oslo. Erkjenner at han overleverte 930 000 kroner i kontanter til hasjsiktede Cappelen utenfor en restaurant på Lysaker stasjon. Tidligere dømt for narkotikaforbrytelser og heleri. Har omtalt seg selv som profesjonell gambler. Travhest-eier.

Mann (26):
Cappelens sønn. Siktet for heleri, etter at han ble pågrepet med nesten 3 millioner i kontanter i bilen på vei til Amsterdam. Erkjenner grovt heleri, men sier han ikke visste at det var narkopenger, ifølge forsvarer Marijana Lozic.

Kvinne (38):
Cappelens kone. Er siktet for heleri, stiller seg uforstående til siktelsen.

Mann (død):
Fra Asker. Varetektsfengslet lille julaften i fjor. Ifølge Budstikka døde han 59 år gammel på cella to dager etter pågripelsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer