Rettssaken mot Eirik Jensen og Gjermund Cappelen

Cappelens verden raste sammen da han ble tatt: - Jeg følte at Eirik hadde sviktet meg

Gjermund Cappelen forklarte i retten hvorfor han snakket Eirik Jensen inn i hasjsaken.

PÅ TILTALEBENKEN: Gjermund Cappelen (t.v) og den tidligere politilederen Eirik Jensen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
PÅ TILTALEBENKEN: Gjermund Cappelen (t.v) og den tidligere politilederen Eirik Jensen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet:) Gjermund Cappelen forklarte seg i dag om hvordan han ble en av Norges største hasjsmuglere og hvordan han mener den tidligere politilederen var involvert i innførselen av flere tonn hasj til Norge.

Eirik Jensen nekter straffskyld etter tiltalen.

Cappelen forklarte at han begynte å røyke sigarettet som ni-tiåring, at han deretter sluttet på ungdomsskolen og heller begynte å stjele å røyke hasj. Så begynte han å selge hasj, før han bygget opp en stor innførselsvirksomhet.

Ifølge Cappelen holdt han på med med virksomheten i over 20 år før han ble tatt av politiet og Asker og Bærum like før jul i 2013 i en topphemmelig operasjon.

I Cappelens forklaring i dag, fortalte han at den første innførselen Jensen visste om skjedde i 1993. 20 år etterpå sitter Cappelen på kroken, en pågripelse han redegjorde for i dag.

- Verden raser sammen

- Det er ganske hektisk opp mot jul 2013, mye som skjer og flere innførsler. Det er mye kontakt med gutta og mye kontakt med Jensen.

Deretter skjer det berømte «innbruddet» der politiet beslagla store mengder hasj fra en i Cappelens hasjliga i en garasje på Røa. Cappelen sier det var mye kontakt med Jensen og hasjligaen på grunn av dette.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer