Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Care drar fra Irak

Care innstiller sin virksomhet i Irak, etter at lederen for hjelpeorganisasjonens arbeid i landet, Margaret Hassan, ble tatt som gissel tirsdag morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Våre ansatte opererer ikke lenger i landet, sier lederen for Care i Australia, Robert Glasser, til den australske radiostasjonen ABC.

Den britiskfødte Hassan ble bortført av ukjente menn i Bagdad i morgentimene tirsdag. Kort tid etter viste den arabiske TV-kanalen Al-Jazeera et videoopptak de hadde fått fra gisseltakerne.

Opptaket bekreftet at hun blir holdt som gissel, men det gikk ikke fram hvem som holder henne eller hvilke krav de stiller.

Margaret Hassan er gift med en iraker, har bodd i landet i 30 år og har dobbelt statsborgerskap. Hun har arbeidet for Care de siste tolv årene.

Care, som arbeider i 72 land, har vært til stede i Irak siden 1991 og har 30 ansatte i landet.

- Jeg tror det er viktig å peke på at hun har vært med på å gi humanitær hjelp til det irakiske folket i mer enn 25 år, sier Glasser.

Flere kvinnelige hjelpearbeidere er blitt bortført i Irak de siste månedene, men er kommet fra det med livet i behold.

Mange mannlige gisler er derimot drept, blant dem den 62 år gamle britiske ingeniøren Kenneth Bigley som ble halshogd etter tre uker i fangenskap.

(NTB)

<B>IRAKER:</B> Britiskfødte Margaret Hassan har også irakisk statsborgerskap.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media