Carina Appel (45) skutt og drept i Finland

Den kjente fotografen jobbet blant annet for NRK.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

45 år gamle Appel jobbet i mange år som krigsfotograf for en rekke internasjonale bildebyråer, og rapporterte fra mange av verdens farligste krigssoner. Hun var også NRKs fotograf i Midtøsten, før hun i fjor flyttet hjem til Finland.

Torsdag var Appel i ferd med å rydde skog på en tomt i hjembyen Kristinestad i Österbotten, da en 81 år gammel mann dukket opp og skjøt og drepte Appel med et haglgevær.

Lokalt politi beskriver 81-åringen som en einstøing. Han skal ha kjent Appel fra tidligere, men motivet bak drapet er foreløpig ukjent. Mannen tok senere sitt eget liv.

Drapet har vakt sterke reaksjoner i flere nordiske medier, som samarbeidet med den rutinerte krigsreporteren.

- Dette er helt forferdelige nyheter å få. Carina var frilanser for oss i Jerusalem og jeg har selv jobbet med henne flere ganger. Vi var blant annet på reportasjereise sammen i Midtøsten, så jeg kjente henne rimelig godt, sier utenrikssjef i NRK, Knut Erik Holm, til Aftenposten.no.

Christer Fridén i Sveriges Radio minnes en profesjonell kollega.

- Hun var en av de gladeste og triveligste personene jeg noen gang har jobbet med. Hun hadde et smil som kunne få hvem som helst til å smelte, sier han til den finske kringkasteren Yles nettsider.

(NTB)